25.9.17.

Montella pred smenom! Milan sprema Mazzarrija

Strateg Rossonera gubi tlo pod nogama posle poraza od Sampdorije.

Iako je prvi potez novih kineskih vlasnika u Milanu i njihovog tandema direktora Mirabelli - Fassone bio da sa trenerom Vincenzom Montellom produže ugovor, sada bi Montella mogao da bude i prva žrtva u sezoni velikih očekivanja.

Milan je uložio preko 200.000.000 evra u pojačanja, ali je na prva dva teža ispita u sezoni dobio packe. Lazio ih je pregazio u Rimu, a potom im je juče lekciju očitala i Sampdorija. Pobede protiv Udinesea, SPAL-a, Crotonea, Shkëndije ili Austrije su se podrazumevale i nisu nešto što bi trebalo proslaviti. Ali zato porazi od Lazija i Sampa peku... I mogli bi da dođu Montelli glave.

Utakmica u Đenovi bez šuta na gol je samo pojačala pritisak na Montellu koji raste otkako mu je klub doveo pojačanja i potrošio ogroman novac na rekonstrukciju ekipe. Mnogo taktičkih stvari se zamera Montelli. Prvo, što je formaciju 4-3-3 promenio u 3-5-2 kada je sezone počela i što to nije pokušao da uradi i usavšri tokom letnjijh priprema. Zamera mu se i na izboru igrača.

Montella veruje u Zapatu koji je juče bio tragičar meča umesto u novajliju Musacchija koji je doveden da bi igrao. Montelli se zamera i na prevelikoj veri u Fabija Borinija dok jedno od najskupljih pojačanja André Silva sedi na klupi i dobija šansu samo u lakšim mečevima. Takođe, Montella je promenio poziciju Susu i Španac nije ni senka onog igrača iz prošle sezone. Ni veliko pojačanje Hakan Çalhanoğlu nije baš siguran koja mu je prava pozicija kod Montelle...

Sve to bi Montellu moglo da košta otkaza jer je ulog preveliki i Milan mora da uloženi novac vrati plasmanom u Ligu šampiona. A Juventus, Napoli, Inter i Roma zasad pokazuju mnogo više. Milan sledećih pet mečeva igra na San Siru. U Ligi Evrope protiv Rijeke i AEK-a, ali i u Seriji A protiv Rome, Intera i Genoe. Očekuju se pobede... U suprotnom, Montella neće dočekati novembar na klupi Rossonera.

A kako prenose pojedini mediji, Milan već priprema terena za smenu i kontaktirao je Waltera Mazzarrija kao moguću zamenu. Nekadašnji starteg Napolija je izbor Marca Fassonea koji ga je pre nekoliko godina doveo u Inter, ali se ta priča završila Mazzarrijevim otkazom.