24.9.17.

Zapata za Zapatu i - Milan je opet u nokdaunu (VIDEO)

Sampdorija posle sedam i po godina tukla Rossonere u Đenovi...

Dva poraza u prvih šest kola i već ozbiljnih šest bodova zaostatka za vodećim tandemom sigurno nije nešto što su navijači Milana očekivali pred start sezone! Silno pojačani Rossoneri posle teškog neuspeha u Rimu (protiv Lazija 1:4) pali su u Đenovi pred Sampdorijom posle punih sedam i po godina - 0:2.

Ono što mnogo više treba da brine Vincenza Montellu od samog rezultata jeste jako loša igra njegovog tima koji je prvi put ozbiljno zapretio u 70. minutu, a pre toga imao mnogo sreće da zadrži 0:0 do 72. minuta.

Sada je jasno da je napredak nakon promene formacije (prešli na igru sa trojicom u zadnjoj liniji i petoricom ili šestoricom u vezi, u zavisnosti od toga kako gledate na Susa) bio kratkog daha, jer ovakvom igrom sedmostruki šampion Evrope teško da može da se nada i izlasku u Evropu, a kamoli borbi za sam vrh tabele, iliti Ligu šampiona.

Hakan Çalhanoğlu ostao je na klupi, Bonaventura još jednom odigrao ispod svih kriterijuma, Biglia apsolutno ništa nije iskreirao, a udarna igla Nikola Kalinić ušao samo u jednu polušansu. kada se stvari ovako postave, Milan ničem boljem nije ni mogao da da se nada.

Rossoneri su se probudili negde od 60. minuta, kada su konačno uzeli loptu pod svoje i krenuli napred. I baš kada su malo potisnuli Sampu na njenu polovinu desila se velika greška u odbrani, Cristián Zapata asistirao je svom zemljaku i prezimenjaku iz domaćeg sastava - Duvánu, i ovom nije bilo teško da pogodi sa tri metra.

Konačan rezultat postavio je Ricky Álvarez samo tridesetak sekundi nakon što je kročio na teren. Prethodno je rezervista Cutrone promašio najbolju šansu za Milan na današnjem susretu...