5.10.17.

Brodolom na San Siru? Kinezi povlače 200.000.000 iz Milana

Da li će renesansa velikana doživeti fijasko?

Kineska vlada bi mogla uskoro da natera Milanove investitore da vrate 200.000.000 evra u ovu državu, javljaju italjanski mediji.

Investitor Li Yonghong preuzeo je Rossonere tokom ove godine, uz pomoć pozajmice od strane američkog fonda Elliott Menadžment, a razlog za to je bila nemogućnost da toliku svotu novca iznese iz Kine, pošto je vlada zabranila investicije u inostranstvu.

Komunistička partija održaće kongres 18. oktobra, a na njemu se očekuje da budu objavljene nove mere restrikcije u pogledu ulaganja u inostranstvu. Prema navodima lokalnog milanskog lista Libero, ovo neće uticati na Inter i poslovanje Suning grupe, ali hoće itekako na Milan.

Oko 200.000.000 evra, koji su upumpani u Rossonere tokom leta posredstvom dve kineske investicione kompanije trebalo bi da budu vraćeni u državu. Li zato ubrzano traži investitore da podele finansijski teret, a Milan je u obavezi da do sledećeg oktobra isplati Elliottu čak 253.000.000 evra, u šta je uračunata i kamata od 11,5 odsto.

Ukoliko taj novac ne bude isplaćen, ceo klub ili njegov deo (u akcijama) pripašće fondu. Dakle, burni dani za nekadašnjeg velikana, kojem ne ide dobro ni na terenu, a ni van njega.