6.10.17.

Don Silvio govori: Šta uradi Milan letos?! Gde su vrhunska pojačanja, zašto je Bonucci kapiten?

"Borio sam se svim silama da Cristian Brocchi ostane trener, bio sam na samrtnoj postelji kad su mi rekli da je doveden Montella", kaže Berlusconi.

Kada Silvio Berlusconi govori, svi u Milanu stoje mirno! Preko tri decenije don Silvio bio je na čelu Milana i klubu podario najblistavija vremena, pre nego što je prošlog leta definitivno svoje najveće blago predao u ruke prebogatih kineskih investitora. Dobio je od vođe kineskog konzorcijuma Yonghonga Lija obećanje da će od Milana ponovo napraviti velesilu, ali Berlusconi nije zadovoljan onim što vidi. Daleko od toga.

Prepun je reči kritike za nove vlasnike svog mezimčeta, počev od transfer politike, pa do toga ko su trener i kapiten Rossonera.
"Nikako ne mogu da shvatim Milanovu transfer politiku ovog leta", kaže Berlusconi za list Corriere della Sera.

Milan je letos potrošio preko 220.000.000 evra na dovođenje 12 igrača, ali to nije zadovoljilo nekadašnjeg premijera Italije.
"U životu nisam video da neki tim za jedan prelazni rok promeni svih 11 igrača. Čekajte, sa tolikim novcem nisu mogli da dovedu TOP igrače".

Tu nije bio kraj...
"Može li neko da mi objasni kako je moguće da Giacomo Bonaventura i Suso ostaju na klupi, iako su tehnički najpotkovaniji igrači u timu", pita se Berlusconi.

A onda je udario po timu.
"Milan je dao kapitensku traku Leonardu Bonucciju, koji je godinama unazad bio simbol Juventusa. Imate već Riccarda Montoliva, njemu je traka bila namenjena, ali je nije dobio. Isto tako borio sam se svim silama da Cristian Brocchi ostane trener, bio sam na samrtnoj postelji kad su mi rekli da je doveden Montella", kaže Berlusconi.

Don Silvio nije zadovoljan...