3.10.17.

Milan - Ruši li se kineska kula od karata, sad prodaja na meniju?!

Sve je bilo na staklenim nogama, kako smo upozoravali i tokom leta, a vesti koje ovih dana stižu pokazuju da ovakve priče sam u bajkama imaju srećan kraj...

Izgleda da i pored negiranja od strane Milana, vlasnici žele da prodaju četvrtin udela. Oni su ponudili 25% akcija, u pitanju je 200 miliona evra koje pokušavaju da prikupe na ovaj način kako bi vratili deo dugova investicionom fondu "Elliott". Drugim rečima nemaju dovoljno novca, kamate stižu na naplatu, iako pokušavaju da ispregovaraju refinansiranje dugova.

Iako u klubu tvrde da ni izostanak iz Lige šampiona ne bi bio smak sveta, prognoze su crne. Osim što bi izostali prihodi, ne bi mogli da privuku veliko trenersko ime.

Montella ostaje, Ancelotti je kako smo pisali odbio bilo kakve ponude i predloge da se vrati u Italiju.

O otkazu u Bayernu je rekao da je bolje da ćuti, ljut zbog svlačionice koja mu je zabila nož u leđa. Ali, Carleto ostaje na platnom spisku Bayerna, ima ugovor do 2019. i jasno je da mu se ne žuri nigde.

Milan se okrenuo Conteu koji će verovatno na leto otići iz Chelseaja, ali bez Lige šampiona od toga nema ništa.

Jasno je da su Kinezi u finanijskoj stisci, koči ih Peking, tačnije zabrana vlade da tamošnji finansijski igrači ulažu novac u fudbal van zemlje. Tu se Yonghong Li, zvanično vlasnik Milana nadao da će prikupiti sredstva od investitora, ali malo je verovatno da će neko hteti da radi sa njim, jer on nema podršku komunističkih vlasti, a i ima određen negativni publicitet u Kini zbog nekih finansijskih prekršaja u prošlosti.

Da li je neko spreman da kupi četvrtinu Milana za 200 miliona evra i tako olakša situaciju?

Izgleda da ne, makar kad je Evropa u pitanju. Nema nikakvih ponuda, podsetimo, Berlusconi je prodao "Rossonere" za oko 800 miliona, uključujući i dugove koji su bili oko 220 miliona evra. Kinezi nisu mogli da završe posao bez uzimanja kredita od preko 300 miliona evra i sada su te kamate mač nad vratom kluba.

Oko 80 miliona treba da plate investicionom fondu ovog meseca, a ne 30 kako je prvobitno bilo saopšteno. U ovom trenutku Kinezi taj novac nemaju, i crni oblaci su nad Milanom, sada se manje priča o Montellinoj sudbini, a više o finansijskim problemima.

Izvor: sportske.net