2.10.17.

Montella ostaje - Milan nema koga!

Trener (zasad) ima podršku uprave.

Očekivalo se da derbi s Romom bude odlučujući za sudbinu Vincenza Montelle na klupi Milana, ali ipak to nije slučaj. Poraz od bivšeg kluba nije presudio popularnom Aeroplaninu. Montella i dalje ima podršku klupske uprave, javljaju italijanski mediji.

Sportski direktor Massimiliano Mirabelli je pružio javnu podršku Montelli i tako odgovorio na najave i spekulacije da se sprema promena na klupi Rossonera.
„Tek je prošlo sedam kola, imamo poptuno novi tim a trener nema čarobni štapić. Ne možete odmah očekivati rezultate. Imamo grupu igrača koja mora da postane tim i zadovoljni smo Montellom koji dobro radi“, rekao je Mirabelli.

Dakle, trener (zasad) ima podršku Uprave. Ili je možda reč o nečemu drugom?

Milan nema kandidata koji bi zamenio Montellu. Povratak Carla Ancelottija nije realan jer je iskusni stručnjak odbacio svaku pomisao da usred sezone preuzme tim posle otkaza u Bayernu. Tako je propao plan Milanovih direktora da dovedu zvučno trenersko ime umesto Montelle. Razmišljali su i o Lippiju, ali ni on nije raspoložen da preuzme tim kojem je potrebno vreme i strpljenje. U nedostatku boljih rešenja, Montella je dobio poverenje Uprave.

Verovatno samo do derbija sa Interom u narednom kolu. Ako i tu uprska, onda se može očekivati da dobije otkaz. Pa čak i po cenu toga da Milan nema adekvatnu zamenu i da rešenje bude Walter Mazzarri kao vatrogasac do kraja sezone.