23.11.17.

Milanisti, hoćete prvo dobru ili lošu vest?

Stvari se brzo dešavaju nad Milanom, smenjuju se sunce i oblaci...

Kaká je stigao, otišao je odmah u klupski muzej, zatim prostorije, dočekali su ga navijači, a videćemo kako će se odvijati razgovori.

Legendarni Ricky se će vratiti u svoj Milan, ali nije poznato u kojoj ulozi. Navijači se nadaju da će ga na proleće videti na terenu, da se oprosti u crveno-crnom dresu, on nije odbacio tu mogućnost.

Ipak, ono što se sigurno zna je da će od leta biti deo Milana, pitanje je samo uloge. To je na njemu, hoće li prihvatiti upravljačku poziciju, ili eventualno se odlučiti za trenersku karijeru.

U ovom drugom slučaju, on bi mogao da preuzme jednu od mlađih selekcija i da sistematski bude pripremljen za prvog trenera.

Sa druge strane, u "Kakinom danu" iz Niona se oglasio predsednik UEFA Čeferin koji je izjavio da je zabrinut zbog Milana.

Plan koji su prezentovali čelnici, a koji se tiče FFP ne izgleda ni realno, ni ozbiljno, Slovenac nije želeo da prejudicira odluku ali je nagovestio da će Milan imati problema.

Naime, njihove projekcije su toliko nerealne i zasnovane na prihodima koji će teško biti ostvareni, da je gotovo izvesno da će UEFA odbiti takav predlog i nametnuti svoj, koji bi, ako Milan ne ostane u dogovorenim brojevima značio uz izvesnu novčanu kaznu i eliminaciju iz Evrope.

"Radimo, jesam zabrinut, odluka će biti u decembru", kaže Čeferin koji je i razočaran neuspehom Italije u kvalifikacijama za Mundijal.

Milan inače večeras u Ligi šampiona dočekuje Austriju iz Beča. U medijima se meč pominje kao prilika da "Rossoneri" vrate samopouzdanje, bod ih vodi u narednu fazu, žele ipak prvo mesto u grupi, pa će učiniti sve da dobiju utakmicu i uđu u seriju trijumfa pošto imaju lakši raspored u narednom periodu.

Izvor: sportske.net