25.11.17.

Napoli pikirao Carrasca, Milan pravi problem

Krilni fudbaler Atlética popularan na Čizmi.

Napoli dobro gura u prvenstvu Italije gde se osamostalio na vrhu tabele, ali i najbolji imaju problem. Njihov problem je manjak napadača. Trener Maurizio Sarri smatra da mu nedostaje kvalitetnih ofanzivnih fudbalera, posebno posle povrede Poljaka Arkadiusza Milika, a i sjajni Dries Mertens ne može sve sam da izgura.

Želja Napolitanaca je Belgijanac Yannick Ferreira Carrasco, ofanzivni fudbaler Atlética iz Madrida, koji se i prethodnog leta dovodio u vezu sa ovim klubom. Tada su na kraju poželeli da ugrabe Ukrajinca Oleksandra Zinchenka iz Manchester Cityja, ali je posao posle dugih pregovora propao, pa su izvisili i za Carrasca.

Ipak, možda drugi pokušaj u januaru bide srećan jer im je potreban kvalitetan igrač sa jakom desnom nogom koji se podjednako dobro snalazi na obe strane. Cholo Simeone često ume da ga izostavi iz prvog tima i to je razlog zašto Belgijanac pomalo nezadovoljan i razmišlja o odlasku.

Procenjuje se da Carrasco košta između 25.000.000 i 30.000.000 evra i da je raspoložen za promenu sredine kako bi se našao na spisku fudbalera Belgije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Pored Napolija i Milan je, prema informacijama iz Italije, ozbiljno zainteresovan za ovog fudbalera, a Vincenzo Montella želi da iskoristi njegovo bogato iskustvo i trijumfom u Ligi Evrope izbori plasman u Ligu šampiona. Carrasco bi mu u tom planu dobro legao, kao so na kuvano jaje.