27.12.17.

Capello otkrio Bonuccijev problem!

Iskusni italijanski reprezentativac utopio se u sivilo svog novog kluba.

Leonardo Bonucci je nesumnjivo jedan od najboljih defanzivaca na planeti, pa je letos mnoge začudila odluka Juventusa da ga pusti u redove Milana za oko 42 miliona funti, iako su samo leto ranije odbijali daleko više novca od klubova iz Engleske.

Govorilo se da je razlog njegov temperamet, da su u redovima "Stare dame" shvatili da će u svlačionici stvari biti bolje bez njega, ali istina je samo da su napravili dobar potez, kako Italijan ove sezone igra na neprepoznatljivo lošem nivou.

"Rossoneri" su u velikim problemima, a novopečeni kapiten često je bio na udaru zbog loših reakcija u zadnjoj liniji.

Fabio Capello je u izjavio za "Sky Italia" otkrio koji problem na "San Siru" postoji kod Bonuccija, a iskusni stručnjak smatra da je razlog to što Bonucci ne znam da igra odbranu, te da mu sama formacija "Rossonera" ne dozvoljava da se istakne i pruža dobre partije u kontinuitetu.

"Bonucci je najbolji italijanski defanzivac sa loptom u nogama, čak i jedan od tri najbolja na svetu.

Ali kod njega postoji jedan veliki problem, on ne zna da igra odbranu. Imao je idealnu situaciju u Juventusu, gde je igrao kao libero. On je savršen u odbrani sa tri defanzivca, ali muči se kada su četiri pozadi", rekao je Capello.

Izvor: sportske.net