28.12.17.

Junak u suzama: Samo želim da ostanem ovde!

Patrick Cutrone emotivan posle pobedničkog gola u derbiju sa Interom.

Neophodno je nekad davati veliki novac za kvalitet koji ne možeš da napraviš, ali nije baš isto kad tresneš na sto milione kako bi doveo igrača iz hiljada kilometara udaljene zemlje i kad pružiš šansu detetu koje je tu odraslo, koje zaista voli taj grb. A Patrick Cutrone, momak rođen u obližnjem Komu, u Milanovu omladinsku školu je stigao još kao osmogodišnjak. I nikome nije bilo toliko stalo da Rossoneri ostvare pobede u Derbiju della Madonnina u četvrtfinalu Kupa Italije. I niko se nije toliko radovao tom golu u 104. minutu produžetka za Milanovih 1:0.

Patrick Cutrone polako, ali sigurno postaje miljenik Milanovih navijača. A kako i ne bi kad vidiš da onako iskreno slavi gol, kad vidiš da mu je stalo, kad vidiš da se pred TV kamerama posle utakmice jedva suzdržava da ga suze radosnice ne preplava. I još kaže…
"Moj san je da ostane ovde. Volim Milan i samo želim da ostanem. Moje kretanje po terenu je uslovljeno glađu i odlučnošću".

Jasno vam je koliko mu je stalo.
"Samo kad se setim da se da sam do juče bio u Primaera timu i da sam ovako slavio i kad smo igrali omladinske derbije. Dati gol pred ovakvom publikom - to je neverovatno".

Za kraj i uobičajeno pitanje…
"Gol posvećujem porodici. Uvek me je podržavala. I svaki gol koji budem dao biće posvećen porodici".

Zna dečko šta znači biti veran u ljubavi.