22.12.17.

Malo otrova, hrabrosti i besa

"Moramo da popravimo neke stvari, inače rizikujemo još jedno sramoćenje", kaže Gattuso.

Milan je u problemu. Milan je u velikom problemu. Rossoneri su trenutno na osmoj poziciji u Seriji A i očekuje ih meč protiv Atalante u subotu od 18 časova u kom će se videti da li je Gennaro Gattuso uspeo da popravi stanje kod crveno-crnih.

Tim je proveo nekoliko dana u karantinu, daleko od prijatelja i porodice. Sve da bi se pojačala veza između igrača, ali i kao deo kazne zbog loših rezultata.
"Radili smo vredno, a imamo još malo da se spremimo. Problem sa ovim timom nije taj kako se radi, već nam je potrebno malo otrova, hrabrosti i besa", rekao je Gattuso.

Nije zadovoljan trener Milana kako se njegov tim nosi sa pritiskom.
"Tu je iskustvo nekih starijih igrača koji sa malo razgovora mogu da poprave to kako stojimo na terenu. Na prvi pomen poteškoće, ekipa nestaje sa terena. Možete da vidite i na snimcima, pogube se".

Odbrana takođe ne štima...
"Nisam bio zadovoljan protiv Verone, zato što svaki put kada je protivnik prišao delovali smo spremno da primimo gol. Čim se malo rastegnemo, naše slabosti se pokažu".

Plaši se Gattuso da stvari ne postanu još gore.
"Moramo da treniramo psihu, zato što fizička priprema nije dovoljna. Imam osećaj da moj tim ne razume opasnost u nekim situacijama. Moramo da popravimo neke stvarim inače rizikujemo još jedno sramoćenje".

O (ne)ponuđenoj ostavci o kojoj se pisalo.
"Pisalo se o tome, ali ja nisam nikada ni pomislio o tome. Ovo je velika prilika, znao sam i kada sam pristao da će biti poteškoća. Znao sam takođe da će biti težak posao usrećiti 400.000.000 navijača".

Zbog čega karantin?
"Da bismo poslali signal igračima i navijačima. Bili smo posramljeni. Video sam da igrači daju sve na treningu, ali to nije dovoljno, zato što na utakmicama nismo skoro ništa uradili. Krhki smo".

Gattuso ističe da ne želi da reakcije navijača budu loše tokom utakmice.
"Nadamo se da publika neće protestovati tokom meča. Ako budemo užasni, mogu da nam zvižde na kraju, posle poslednjeg zvižduka", rekao je Gattuso.