17.12.17.

ZVANIČNO: Kaká u penziji!

Nekada najbolji fudbaler sveta i definitivno završio veliku karijeru.

Poslednji je igrač kojeg su Messi i Ronaldo gledali odzodo je rekao zbogom. Najbolji fudbaler sveta iz 2007. godine, Ricardo Izecson dos Santos Leite poznatiji po nadimku Kaká je danas i zvanično objavio da je završio karijeru.
„Oče, bilo je ovo mnogo više nego što sam i mogao da zamislim. Hvala ti! Spreman sam za sledeću epizodu u životu. U ime Isusa, Amin!“, poručio je Kaká preko društvene mreže Instagram.

Ovako nešto je i moglo da se očekuje kada je nedavno završio epizodu u američkom Orlando Cityju. Kaká ima 35 godina, odavno više nije u formi kao kada je u Milanovom dresu harao Evropom i samo je bilo pitanje dana kada će definitivno okačiti kopačke o klin. Iako je bilo spekualcija da bi mogao da igra za Milan do kraja sezone, pa da preuzme neku funkciju u klubu, i iako je imao neke bogate ponude iz Azije, rešio je da kaže - kraj.

Kaká je opširnije o završetku karijeru pričao za brazilski Globoesporte.
„Moj krug kao profesionalnog fudbalera se završava ovde. Bilo mi je potrebno malo vremena da razmislim i da mirno donesem odluku. Pričao sam sa ljudima koji su mi bliski i došao do zaključka da je vreme da završim karijeru. Sada sam spreman da nastavim život u svetu fudbalu, ali u nekoj drugačijoj ulozi. Voleo bih da radim kao trener, direktor ili u nekoj ulozi koja kombinuje teren i kancelariju. Istina je da me je Milan nedavno pozvao, videćemo šta će biti“, rekao je Kaká.

Brazilac je jedan od najboljih svetskih fudbalera u ovom veku. Sa Brazilom je osvojio svetsku titulu kao mald igrač i nije imao neku bitnu ulogu u timu, ali je zato kao najbolji fudbaler ekipe nosio Milan do trofeja u svim mogućim takmičenjima.

Karijera mu se sunovratila kada je prešao u Real Madrid gde nije imao sreće sa povredama i Mourinhom, usledio je povratak u Milan ali to više nije bilo to. Nakratko se vratio u svoj São Paulo, ali je ubrzo odlučio da prihvati ponudu američkog Orlanda gde je proveo skoro tri godine.