28.9.18.

Gattuso priznao: Milan nije veliki tim

"Greške mogu da se dese, samo moramo da budemo sigurni da nas one neće skupo koštati. Moramo da rastemo, ako nastavimo ovako pre ili kasnije ćemo doći do rezultata", jasan je legendarni Rino.

Trener Milana Gennaro Gattuso priznao je nakon remija sa Empolijem da njegov tim nije veliki, jer ne takve utakmice ne uspeva da reši u svoju korist, uprkos velikom broju izrazitih priluika.

Rossoneri nakon pet odigranih utakmica u Seriji A imaju svega šest osvojenih bodova.
"Stvorili smo mnogo šansi u prvom i drugom poluvremenu, a onda nam se desila greška koja nas je skupo koštala. Imamo problem da prelomimo utakmice, igrali smo bez Gonzala Higuaína, a Boriniju treba vremena da se adaptira. Nadamo se da će Gonzalo biti tu u nedelju protiv Sassuola, njegova povreda nije ozbiljna, a doktori će proceniti da li je spreman", kaže Gattuso.

Milanu se prečesto dešavaju slični padovi u igri.
"Još jednom smo govorili o nesrećnom ishodu, ali moramo da gledamo napred i radimo na završnici. Kada u nizu napravite mnogo grešaka samopouzdanje pada i to ne možemo da negiramo. Moramo da se fokusiramo".

Alessio Romagnoli je bio sjajan sve do napravljenog jedanaesterca.
"Ne mogu ništa da zamerim Romagnoliju. Ako bih morao da razgovaram sa njim, onda moram da razgovaram i sa onima koji su imali četiri ili pet šansi i nisu postigli gol. Greške mogu da se dese, samo moramo da budemo sigurni da nas one neće skupo koštati. Nismo veliki tim, nismo efikasni, moramo da rastemo, ako nastavimo ovako pre ili kasnije ćemo doći do rezultata", jasan je Gattuso.