12.10.18.

Derbi Milan – Inter za novog Dejana Stankovića

Jedan od najtalentovanijih italijanskih fudbalera zaludeo velike klubove.

Za devet dana nas čeka gradski derbi izmešu Milana i Intera, a na zimskoj pijaci i trka ova dva velikana za istog igrača.

Italijanski mediji pišu da je Cagliarijev vezista Nicolò Barella zaludeo milanske klubove, ali i da je na meti još nekih velikana evropskog fudbala.

Reč je o momku koji se afirmisao prošle sezone u timu sa Sardinije i nagovestio talenat. Pominjao se i letos kao želja Juventusa, Intera, Rome, ali nije bilo konkretnih ponuda. Ipak, sledeće zime, a najkasnije leta će najverovatnije napustiti Cagliari kao najskuplji igrač u klupskoj istoriji. Sardi traže 50.000.000 evra za Barellu, ali će verovatno spustiti cenu za desetak miliona kada dođe do konkrentih stvari.

Barella je dete Cagliarija i najmlađi reprezentaivac Italije iz ovog kluba pošto je pre neko veče srušio rekord mitskog Điđija Rive. Andrea Pirlo ga je nedavno označio kao jednog od dva najveća talenta italijanskog fudbala uz Federica Chiesu. Barella je ranije isticao da mu je uzor Dejan Stanković i da bi u karijeri želeo da dostigne nekadašnjeg srpskog vezistu. Interov adut pored toga je što igrač ima istog menadžera kao Radja Nainggolan. Brigu o Barellinoj karijeri vodi Alessandro Beltrami koji je radio i Nainggolanove transfere iz Cagliarija u Romu, a potom u Inter.

Međutim, Milanova prednost je što je spreman da već u januaru otvori pregovore sa Cagliarijem i što je najveći zagovornik transfera Gennaro Gattuso koji obožava Barellu. I direktor Leonardo je složan s ocenom da je Barella pojačanje za Milan i da bi sa Paquetom bio ogroman vetar u leša Rossonerima u drugom delu sezone.

Odranije se šuška i da su za Barellu zainteresovani Atlético Madrid i Liverpool. Pogotovo Jürgen Klopp koji se letos prilikom prelaska Ragnara Klavana u Cagliari raspitivao kod čelnika italijanskog kluba da mu daju prednost u pregovorima i da Liverpool bude blagovremeni informisan kada klub bude želeo da proda Barellu.