20.10.18.

Kako je Inter izgubio Donnarummu?

Jedan od najboljih golmana na svetu je bio vrlo blizu Intera.

Nakon reprezentativne pauze, igrači su se vratili u svoje klubove, a ovog vikenda u italijanskoj ligi je na programu veliki derbi Milana. Obe ekipe su u solidnoj formi, a Ciro Amore je otkrio jednu zanimljivost, naime, prvi golman "Rossonera" je bio vrlo blizu Intera, ali onda se sve okrenulo.

Ciro Amore je predsednik mlađih kategorija fudbalskog kluba Napoli, a on je za "La Gazzettu" izjavio kako je mladi, tada četrnaestogodišnji Donnarumma bio na pragu Intera.

"Mi smo dogovorili sve u vezi njegovog prelaska u Interovu omladinsku školu. Predstavnici "Neroazzurra" su došli da pregovaraju sa mnom i sa njegovim ocem. Na kraju smo svi zajedno otišli u Milan kako bi Điđi potpisao ugovor. Oni su čak našli i školu u koju će Donnarumma da ide. Sve je bilo dogovoreno, ali onda je Milan uskočio, bili su baš konkretni i rođak Mina Raiole, Enzo je rekao Gallianiju da on ne može da propusti ovakvu priliku. Par sati nakon toga, Donnarumma je postao deo Milana", rekao je Amore.

Donnarumma je stigao u Milan 2013. godine (za 250 hiljada evra), a debitovao je za prvi tim već 2015. godine, sa samo 16 godina. Izrastao je u jednog od najboljih golmana na svetu, a čak je sakupio i 10 nastupa za reprezentaciju Italije.