15.10.18.

Silva i Milan - Nije gotovo!

Portugalac je imao očajnu sezonu na "San Siru", ali je po dolasku u Sevillu zablistao.

Stigao je André Silva leta 2017. godine u redove Milana kao veliko pojačanje iz Porta. Plaćen je mladi Portugalac 38 miliona evra, trebalo je da bude predvodnik navale novog Milana.

Ipak, nije sve krenulo najbolje, imao je težak početak, na kraju i veoma lošu debi sezonu u klubu, Patrick Cutrone, koji je produkt omladinske škole "Rossonera" se pokazao daleko bolje.

Ovog leta je odlučeno da Silva bude prosleđen na pozajmicu u redove Seville za sumu od tri miliona evra, a "Rojo/Blancosi" će za narednog leta imati opciju da njegov ugovor i otkupe za dodatnih 35 miliona evra.

Bivši napadač Porta je zablistao na "Pizjuánu", srušio je Real sa dva pogotka, a ukupno ih je ove sezone postigao devet za klub i reprezentaciju.

Kako prenosi "Calciomercato", za Milan u slučaju portugalskog fudbalera postoje tri opcije.

Prva je naravno da Sevilla iskoristi pomenutu klauzulu od 35 miliona evra i otkupi njegov ugovor od Milana narednog leta.

Ipak, Andalužani bi navodo tu sumu bili spremni da plate na nekoliko godišnjih rata, plaćali bi oko osam miliona godišnje do 2023. godine. Ta varijanta se definitivno neće dopasti upravi "Rossonera", pa bi André Silva na kraju mogao da se vrati na "San Siru" i ponovo zaigra za posrnulog italijanskog giganta.

Treća opcija je da se Silva vrati u klub, a da ga onda Milan proda nekoj trećoj strani. Navodno se njegova vrednost nakon sjajnog starta ove sezone procenjuje na čak 60 miliona evra, što bi u upravi kluba sa "San Sira" teško odbili.