10.11.18.

Ima li "maleroznijeg" kluba od Milana?

"Rossoneri" stvarno nemaju sreće.

Milan pokušava da veže nekoliko pobeda, Gattuso se muči da podigne svoj tim i uspostavi pravu formu, ali jednostavno iz dana u dan pristižu loše informacije.

Teško da je bilo koji tim imao u ovoj sezoni povreda kao Milan. Brojni ključni igrači su van terena.

Higuaín je počeo da trenira, ali verovatno će zbog problema sa leđima ipak propustiti vrlo bitan duel sa Juventusom. Calabrija, Çalhanoğlu i Cutrone su upitni, dok su Biglia, Caldara i Bonaventura van terena. Njima se sada pridružio Musacchio.

Argentinski defanzivac je iznet na nosilima nakon sudara sa Kessijem, a nakon tog meča, trener Gattuso je rekao da je on Južnoamerikanac i da je u redu. Ipak, nije bio u pravu.

Musacchio se sudario sa Kessijem, a zbog mogućih povreda glave u tom sudaru, on je iznet sa terena. Ipak, danas su obavljeni testovi o eventualnim povredama glave i oni su negativni, ali su zato ustanovili da postoji problem sa desnim kolenom.

Povrede kolena su uglavnom opasne i nezgodne. Trenutno se smatra da će Argentinac odsustvovati od šest do osam nedelja, ali moramo priznati da su to vrlo optimistične procene. Povreda prednjih ukrštenih ligamenata koja ne zahteva operaciju obično zahteva od 9 do 12 nedelja oporavka. Jasno je da je Musacchio profesionalni igrač i da svoje telo održava u fantastičnom stanju, ali da li će se baš toliko brzo vratiti nakon ovakve užasne povrede?

Milan je sada ostao sa samo dva štopera. Romagnoli i Zapata će imati ogroman teret, a možda bi Bakayoko mogao da dobije novu ulogu i da pokripi ovo kritično mesto?