23.11.18.

Milan vraća Higuaína u Juventus?! I dovodi novi argentinski hit

Rossoneri su onda bacili 18.000.000 evra.

Drugu godinu zaredom, Milan je doveo najveće pojačanje iz Juventusa i drugu godinu zaredom bi mogao da ga vrati u Juventus. Posle šokantnog dolaska i odlaska Leonarda Bonuccija, nešto slično se sprema i Gonzalu Higuaínu.

Popularni Pipita je letos precrtan u Juventusu posle dolaska Cristiana Ronalda, odbio je Chelsea i rešio da pojača Milan u kojem je dočekan kao najveće pojačanje. Rossoneri su samo za pozajmicu platili neverovatnih 18.000.000 evra uz opciju da ga otkupe na kraju sezone za 37.000.000 evra. S obzirom da su ogroman novac dali samo za pozajmicu, delovalo je kao sigurno da će otkupiti Higuaína na kraju. Jer, niko ne daje toliki novac samo za pozajmicu. I da pride plaća platu.

Međutim, novi generalni direktor Ivan Gazidis koji dolazi iz Arsenala i koji je poznat kao štedljiv operativac smatra da Iguaina ne treba otkupiti.

Pored otkupne klauzule od 37.000.000 evra, Milan bi se obavezao i da Argentincu plaća 9.000.000 evra po sezoni (neto) do 2021. godine. Kada se uračuna porez na platu i otkupna cena, Higuaín bi Milan koštao 30.000.000 evra godišnje do 2021. godine. Zajedno sa pozajmicom i platom u ovoj sezoni, Higuaín bi Rossonere koštao blizu 120.000.000 evra za tri godine. Mnogo?

Gazidis smatra da je mnogo i da se te pare mogu utrošiti na bolji način umesto na igrača koji ima 31 godinu.

Takođe, ni Higuaín nije baš najsrećniji u Milanu. Smatra da je preveliki teret na njegovim plećima, da se previše očekuje i da nema kvalitetne saigrače kao u Juventusu koji će ga hraniti loptama.

Gazidis dolazi u Milan kao veliko pojačanje i čovek koji će upravljati finansijama. U Arsenalu je pokazao da ume da pravi novac i sada je naišao na prvi veliki problem u Milanu.

Sportski direktori Leonardo i Maldini su za ostanak i otkup Higuaína, ali su svesni da finansijski fer-plej veže ruke klubu i da će američki vlasnici pre poslušati finansijskog eksperta kakav ja Gazidis.

Zato Milan skenira tržište u potrazi za jeftinijim pojačanjima. Sa Ibrahimovićem je dogovor već postignut. Ibra je pristao na šestomesečni ugovor vredan 2.800.000 evra. Pored njega, Milan u januaru želi i argentinsko krilo Rodriga de Paula iz Udinesea.

Argentinac je jedan od hitova Serije A ove sezone. Postigao je pet i namestio tri gola u 12 utakmica, postao je redovan na spisku reprezentacije i privukao pažnju većih klubova. Milan nudi Udineseu predlog da pozajmi De Paula u januaru, ali da potpiše obavezu da će ga otkupiti na kraju sezone. Čeka se odgovor Zebri... Milanov plan je da De Paul zameni Çalhanoğlua u startnoj postavi i da se na taj način malo rastereti Suso.