29.11.18.

Mirabelli: Cristiano je bio blizu prelaska u Milan

Nekadašnji sportski direktor Milana Massimilano Mirabelli otvorio je dušu i progovorio o mnogim temama, koje su obeležile njegov angažman u tom klubu.

"Bilo je to 15 komplikovanih meseci i sa moje strani bi bilo nepošteno da kažem da smo sve uradili kako treba", počeo je Mirabelli, a potom dodao:

"Montella je po mom mišljenju zaslužio još jednu sezonu da vodi tim, ali lako je sada to reći. Odluku o njegovoj smeni smo donosili nekoliko meseci, nismo je doneli za par minuta. Tada smo obavili par neobaveznih razgovora sa Conteom ".

Letnji prelazni rok imao je nekoliko pogodaka, ali i promašaja...

"Mislim da se dolazak Bonuccija ne može smatrati promašajem. Jedina greška je što mu je odmah data kapitenska traka, a bilo je više igrača koji su po svom stažu to zaslužili. S druge strane André će i dalje donositi zaradu Milanu, mada je šteta što je otišao. Verujem da je pred njim blistava budućnost, ali na San Siru nije uspeo da se snađe. Dok sam radio kao direktor morao sam da slušam i zahteve trenera, koji je tada smatrao da je dolazak Nikole Kalinića obavezan".

Cristiano Ronaldo je letos prešao u Juventus iz Real Madrida za 100 miliona evra, što je pravo osveženje za Seriju A. Međutim Mirabelli je otkrio da je on prvi otpočeo pregovore sa agentom Portugalca Joseom Mendesom, kao i da je njegov dolazak bio moguć, ali da je čitav transfer propao jer tadašnji kineski vlasnici nisu želeli da izdvoje novac, smatrajući to propalom investicijom...

"Znali smo da je nezadovoljan u Realu i želeli smo da iskoristimo trenutak i dovedemo ga. Razgovarali smo o svim detaljima poput plate i ostalog, ali Kinezi su smatrali da je to neisplativo, tako da su svi pregovori propali", zaključio je Mirabelli.