28.11.18.

Serija A polako vraća stari sjaj, a to dokazuje i broj gledalaca na stadionima

Iz sezone u sezonu sve bolje i bolje.

Serija A se polako vraća u sam vrh evropskog fudbala, a to dokazuju i statistike o broju navijača na utakmicama.

Sunovrat italijanskog fudbala je počeo pre 10-ak godina, ali u poslednje vreme viđamo sve bolje rezultate u evropskim takmičenjima klubova iz ove zemlje, sve bolje transfere i više navijača na tribinama.

Prošlog vikenda, na susretima 13. kola Serije A, u proseku je bilo nešto više od 30.000 gledalaca što se desilo prvi put nakon tri godine. Osim toga, u poslednjih deset sezona je samo sedam puta zabeleženo ovako nešto.

Tome je pomogla činjenica da su utakmice na domaćem terenu igrale ekipe Intera, Napolija i Juventusa koje su u samom vrhu po broju gledalaca na svom stadionu, a osim toga igrao se i veliki derbi Genoa - Sampdoria.

Najviše gledalaca bilo je na meču Inter - Frosinone (63.645), pa potom na meču Napoli - Chievo (44.408) i na susretu Juvetnus - SPAL (41.052).

Do sada smo u proseku viđali 25.448 navijača na susretima Serije A ove sezone, što je bolje čak i od prošle koja je bila najgledanija (po broju navijača) od 2010. godine. Dakle, jasno je da Serija A iz sezone u sezonu ponovo privlači sve veću pažnju i ako nastavi u ovakvom ritmu, vrlo brzo će se vratiti na stare staze slave.

Inače, najviše navijača u proseku na svojim mečevima ima Inter, pa potom slede Milan, Roma i Juventus.