11.11.18.

Zambrotta spreman da uživa u derbiju, priseća se prošlih duela

Bivši igrač govorio o večerašnjem duelu.

Večeras će se sastati Milan i Juventus, a iako mnogi misle da je Juventus izraziti favorit, klub iz Torina bi mogao da ima mnogo problema u ovom meču, pogotovo nakon onakvog poraza od Uniteda od pre par dana.

Bivši igrač i Juventus i Milana, Gianluca Zambrotta je govorio za "Gazetta dello Sport" pred večerašnji okršaj ovih timova.

"Juventus će biti nesiguran nakon poraza od Uniteda? Apsolutno ne. Protiv engleskog tima oni su zaslužili 2 ili 3 nula da pobede. Oni stvaraju mnogo prilika, imaju odličan pobednički mentalitet. Kada izgube, oni žele odmah da prekinu lošu seriju."

"Sličnosti između Gattusa i Allegrija? Posvećenost, mogućnost da nateraju igrača da izvuče najbolje iz sebe. Imali smo odličan odnos u Milanu, smejali smo se uvek. Allegri uvek može da pročita i predvidi šta će protivnik da uradi i da ga zaustavi u tome."

"Nezaboravni mečevi između ova dva tima? Finale Lige Šampiona koje smo izgubili sa Juventusom je jedini meč koji bih želeo da ponovim. Kao igrač Milana, utakmica koja se završila 1:1 sa fantastičnim golom Muntarija, to je nemoguće zaboraviti", rekao je Zambrotta.