29.11.18.

Znate li koji je najomraženiji klub u Italiji?

Zanimljivi rezultati ispitivanja.

Nedavno provedeno istraživanje od strane Statiste otkrilo je koji su to najvoljeniji, ali i najomraženiji klubovi u Italiji.

Prema rezultatima istraživanja čak 34 miliona (oko dve trećine ukupnog broja stanovnika) Italijana manje-više aktivno prati fudbal, koji je daleko najpopularniji sport na Apeninima.

Od tih 34 miliona samo milion za sebe kaže da su simpatizeri, dok ostali tvrde da su pravi navijači, u svakom smislu te reči.

Kada je su u pitanju omiljeni klubovi i oni koji to nisu, istraživanje je donelo zanimljive rezultate.

Juventus je najpopularniji tim u Italiji i 39% navijača i 10% simpatizera ga izuzetno ceni. 12% ispitanika se nije moglo odlučiti o svom stavu prema prvaku Italije, dok je 38% onih koji mrze Staru damu.

Kao što je već navedeno Juve je napopularniji tim, dok ga slede Milan i Inter, klubovi koje "poštuje" po 19% ispitanika. Napoli je na četvrtom (15%) jestu, dok je Roma na petom (13%).

Zanimljivo je da je Inter najomraženiji klub s obzirom da je čak 40% ispitanika izjavilo da mrzi Nerrazzure. Sledi Juve sa 38% "mrzitelja", Milan je treći sa 32%, Napoli četvrti sa 30%, a Lazio peti sa 26% onih kojima rimski velikan nije prirastao srcu.