5.12.18.

Da li će uspeti Arsenalov model u Milanu? Gazidisova plata 4.000.000 evra, ugovor do 2020.

Dugogodišnji operativac Tobdžija otpočeo novi izazov u profesionalnoj karijeri.

Iako je prvi dan u Milanu imao još u subotu, Ivan Gazidis je danas na Skupštini kluba zvanično predstavljen kao novi genera direktor Milana. Dugogodišnji operativac Arsenala biće zadužen za finansije, dok će tandem Leonardo-Maldini i dalje upravljati sportskim sektorom.

Gazidis je sa Rossonerima potpisao ugovor do 2020. godine, uz godišnju platu od 4.000.000 evra, a u klubu sa San Sira će pokušati da uspostavi Arsenalov model, koji se pre svega tiče ekonomskog rasta i brendiranja kluba.

To se može omogućiti samo ukoliko klub bude konstantno igrao u Ligi Šampiona, što ujedinjuje fudbalsko i finansijsko pitanje.
"Srećni smo zbog imenovanja Gazidisa. Do je jasan znak da nova uprava ima važne ciljeve koje bi trebalo ostvariti u srednjoročnom u dugoročnom periodu", stoji u saopštenju malih akcionara kluba, objavljenog na današnjoj Skupštini.

Gazidis je 2008. godine postavljen na poziciju izvršnog direktora Arsenala, gde se zadržao punih 10 godina i imao važnu ulogu u finansijskom rukovođenju čuvenih Tobdžija.

Proteklih dana govorilo se o tome da bi jedna od spona između Gazidisa i Milana mogao da bude i Arsène Wenger, ali u ovom trenutku se to ne pominje kao opcija, pogotovo ne nakon sastanka sa Gattusom i igračima ovog vikenda. Ipak, ne može se reći ni da je Gattusova budućnost u klubu zagarantovana, pošto sa dolaskom Gazidisa ambicije postaju značajno veće, pa se tako barata i sa znatno zvučnijim trenerskim imenima.