14.12.18.

Fàbregas nije zadovoljan i ima ideju: Očigledno je da sam u teškoj situaciji

Španac nije u prvom planu Mauricija Sarija, ali se nada da će se nešto promeniti.

Cesc Fàbregas otvoreno iskazuje nezadovoljstvo ulogom u Chelseaju. Španac je od dolaska Maurizija Sarrija postao rezervista i dobija šansu samo u kup takmičenjima i Ligi Evrope. Novajlija Jorginho ga je istisnuo iz startnih 11, a Fàbregas je igrao samo na četiri meča Premijer lige i samo jednom je bio starter.

Veću minutažu imaju i Kovačić, Barkley, čak i Loftus-Cheek. Očigledno je da Španac nije u prvom planu Sarrija, ali Italijan ne želi da ga pusti u drugi klub ako ne dođe zamena koja će biti alternativa Jorginhu.
„Jako je teško naći centralnog vezistu sa tehničkim kvalitetima poput Fàbregasovih“, rekao je Sarri.

Fàbregasu te reči ne prijaju. Na pitanje da li tu izjavu smatra kao kompliment, hladno je odgovorio:
„Ne. Imam ideju šta dalje, ali videćemo šta će od toga biti. Još je rano da pričam“.

Fàbregasa želi Milan i on želi u Milan. Ugovor mu ističe na kraju sezone, pa ne predstavlja skupu investiciju za Rossonere. Ali problem je što bi ga Sarri radije pustio bez obeštećenja na leto, nego da ga proda za siću u januaru. Što se Špancu ne dopada...
„Znam koja je moja uloga na terenu. Nažalost, to nije ona koju trenutno obavljam. U teškoj sam situaciji. To je očigledno. Igram u kup takmičenjima i Ligi Evrope. Nisam osoba koja će se žaliti zbog toga i pružati manje na terenu. Uvek će dati sve od sebe na terenu kada je to potrebno“, rekao je Fàbregas.

U Milanu se nadaju da će igrač izvršiti pritisak na Chelsea da ga pusti u januaru. Spreman je i na finansijsku žrtvu. U Chelseaju zarađuje nešto više od 8.000.000 evra po sezoni, u Milanu te pare ne može ni da sanja. Rossoneri mu nude oko 2.500.000 evra po sezoni.