30.12.18.

Gattuso otkrio, ovo je bio strašan udarac za Higuaína!

Da li se sinoć konačno oporavio?

Ekipa Milana sinoć je konačno obradovala svoje navijače poobedom nad SPAL-om na ''San Siru'' od 2:1, ali su ''Rossoneri'' u finišu zahvaljujući golmanu Donnarummi jedva uspeli da zadrže tu minimalnu prednost.

Pobeda je, ipak, ono što se piše, a ono što takođe veoma raduje trenera Gennara Gattusa jeste pogodak Gonzala Higuaína, koji je doneo pobedu Milanu i tako prekinuo dvomesečni period bez postignutog gola.
''On živi za golove, uvek je bio golgeter i zaista se borio da izađe iz tog negativnog perioda. Poraz od Juventusa, uz promašen penal i crveni karton... to je bio strašan udarac za njega.

Nadamo se da je sada probio tu mentalnu blokadu'', istakao je Gattuso posle meča.

Svestan je da navijači i dalje nisu zadovoljni, ali...
''Dres Milana i istorija ovog kluba prirodno dovode do velikih očekivanja, uključujući i čelne ljude kluba, takođe i Leonarda i Paola Maldinija...

Ovaj tim može više iako u svojim redovima imamo mlade igrače kojima nedostaje iskustvo. Svaki put kada izgleda da možemo da napravimo korak napred, mi padamo i to je ono što moramo da poboljšamo.
Ja sam iskren. Svakoga dana gledamo jedni druge u oči s međusobnim uvažavanjem i to su elementi koji nam trebaju da rešimo ove stvari'', zaključio je Gattuso.