10.12.18.

Gotovo, Chelsea digao ruke od skupocenog pojačanja!

Uprava prelomila.

Kako prenose španski mediji, Álvaro Morata bi u januaru trebalo da napusti redove Chelseaja.

Stigao je Španac na "Stamford Bridge" iz madridskog Reala leta 2017. godine za rekordnih 70 miliona evra, ali nije opravdao očekivanja.

Dobro je počela njegova karijera u Londonu, ali su usledili problemi sa leđima, koji su doveli do značajnog pada u formi kod španskog napadača.

Počeo je Morata da promašuje nemoguće, neretko je upropašćavao izgledne prilike, pa ni kod Maurizija Sarrija nije dobio ništa značajniju rolu ove sezone.

Ukazivao mu je iskusni Italijan priliku, ovaj mu je uzvratio sa pet golova u Premijer ligi i dva u Ligi Evrope, ali to nije dovoljno za "Plavce".

Uprava je prema navodima španskih medija donela odluku da ga se reši već u januaru, nije se pitao Sarri, moguće je i da Španac bude poslat na pozajmicu.

Zainteresovanih strana za sada nema, stidljivo se kao jedna od opcija pominje Milan, koji je i ranije bio zainteresovan za Španca, videćemo kakva će sudbina zadesiti bivšeg napadača Real Madrida i Juventusa.

Postavlja se i pitanje šta će Chelsea uraditi kada ga pozajmi ili proda, u tom slučaju će ostati sa samo jednim pravim napadačem u rotaciji, Giroud, pa se kao mogućnost nameće i nova kupovina "Plavaca" na zimskoj transfer pijaci.

Tokom sezone su bili povezivani sa Krzysztofom Piątekom iz Genoe, koji je ove sezone postigao 11 golova u Seriji A.