7.12.18.

Ibra i Pato na čekanju, Milan zagrizao za napadače Liverpoola i tandem Brazilaca

Nekoliko opcija za napad Rossonera.

Transfer Zlatana Ibrahimovića je na “stendbaju”, sve je dalja i opcija da se vrati Alexandre Pato, tako da Milan razmišlja o drugim napadačima za januar. Rossonerima je neophodno pojačanje u napadu pored Higuaína i Cutronea, a Ibra je dugo vremena bio prva opcija.

Ipak, Šveđanin još nije postigao sporazum sa Los Angeles Galaxyjem o prevremnom raskidu ugovora ili dozvoli da ode na šestomesečnu pozajmicu u Milan. Amerikanci traže pare za to, Milanu ne pada na pamet da se plaća za dolazak Šveđanina, a Ibra se već odrekao dovoljno novca da bi na kraju finansirao i transfer na San Siro. On gori od želje da se vrati u Milan, ali trenutno nema dogovora sa Amerikancima. Milan mu je ponudio šestomesečni ugovor vredan 2.600.000 evra, Zlatan je to prihvatio, ali nije dobio zeleno svetlo od Amerikanaca. Neko će morati da pristane na finansijsku žrtvu da bi se priča realizovala.

Milanov direktor Leonardo je dao Ibrahimoviću još neko vreme da sačeka rasplet situacije, ali u međuvremenu gleda zamene. Jedna od njih je Alexandre Pato, ali i njegov povratak je sve dalji jer ima ugovor sa Kinezima koji ne žele da ga se odreknu i traže obeštećenje. Milan ni u ovom slučaju ne želi da plaća za transfer.

I tako su neka druga imena izašla u prvi plan. Leonardo je bacio pogled ka Liverpoolu i Brazilu. Milanov direktor bi rado ušao u pregovore sa Jürgenom Kloppom oko dovođenja nekog od Liverpoolovih napadača koji su rezerve. Reč je o Danielu Sturridgu i Divocku Origiju. Englez i dobija neku minutažu, dok je Belgijanac retko i na klupi. Obojica bi da igraju i moguće je da ih Liverpool pošalje negde na pozajmicu. Tu svoju šansu vidi Leonardo.

Ali, postoji i rešenje u Brazilu. Leonardo je poznat kao sjajan pozanavalac fudbalskog tržišta u domovinu, odakle je dovodio Kaku', Pata i Thiaga Silvu. Sada je isto uradio i sa vezistom Paquetom koji će biti najveće pojačanje Milana u januaru, ali tu nije kraj. Leonardo je zainteresovan i za Fluminenseovog napadača Pedra Guilhermea na kojeg su oko bacili Real Madrid i još neki klubovi. Takođe, Leonardo prati i razvoj situacije sa Évertonom iz Gremija koji je više krilni nego centralni napadač, ali bi možda mogao da se uklopi u Gattusov stile igre. Kao poslednja opcija za pojačanje u napadu se pominje Vincent Janssen, Holanđanin koji je rezerva u Tottenhamu.

Dolazak Fàbregasa je i dalje aktuelan. Chelsea traži 10.000.000 evra za Španca kojem na leto ističe ugovor, Milan nije spreman a plati toliko jer zna da će igrač insistirati na transferu. Ugovor je već spreman: 12.500.000 evra Špancu za dve i po godine. Fàbregas je pristao na to i čeka se samo da Chelsea upali zeleno svetlo.

Napadač, Fàbregas i dovođenje štopera su Leonardov plan do kraja januara. Za ovu treću poziciju se pominjalo mnogo kandidata. Kao favoriti se ističu Medhi Benatija koji je nezadovoljan u Juventusu i Gary Cahill koji ne igra u Chelseaju, a ugovor mu isiče na kraju szeone.