13.12.18.

Karaiskakis eksplodirao od sreće! Oli u potpuno ludom meču izbacio Milan iz Lige Evrope, Atina traži pehar (VIDEO)

Ogromna šetalica pred početak meča prikupila je simpatije navijačkog sveta širom Evrope. Na njoj pehar Lige Evrope kao jasan pokazatelj šta navijači očekuju od Olympiacosa. Možda i preambiciozno, ali posle večerašnje utakmice teško će atinski crveno-beli umiriti tribinu. Nezaboravnu utakmicu gledali smo na Karaiskakisu, na kraju pobedu Olympiacosa od 3:1 i Milanovu eliminaciju već u grupnoj fazi Lige Evrope.

Gledali smo 90 minuta utakmice za infarkt. Sevale su šanse na sve strane od samog početka meča, ali se tek posle sat vremena igre ritam meča toliko ubrzao da je teško bilo sve i ispratiti. Nisu Grci tada imali šta da čekaju. Potrebna im je bila pobeda od dva gola razlike. Takvu su i izvojevali.

Ljutiće se sigurno u Milanu. Ljutiće se zbog nedostatka fer-pleja, zbog trika kojim je Olympiacos, ne čekajući Italijane da se nameste na odbranu kornera, preko Pape Abou Cisséa stigao do prvog gola i u 60. minutu razgoreo varnicu u navijačkim srcima. A fitilj je goreo sve do 69. minuta kada je Guilherme iz očaja tukao sa više od 25 metara. Lopta je zakačila nesrećnog Cristiána Zapatu i prevarila Pepea Reinu. Eksplozija! Olympiacos je imao rezultat koji ga vodi dalje.I onda – antiklimaks! Svega 113 sekundi proštlo je od Zapatinog autogola, Kolumbijac je na trenutak prešao put od tragičara do junaka. Centaršut Hakana Çalhanoğlua sa leve strane, Kolumbijac je nekako zahvatio tu loptu, brzo su je domaći vratili u polje, ali je sudija Benoît Bastien na vreme primetio da je ona prešla gol liniju. Milan smanjuje na 1:2, Olympiacos ponovo juri gol.


Navijači domaćeg tima već su pojeli pola prstiju. Tragedija se spremala. Do 81. minuta. Ignazio Abate verovatno ni sam sada ne može da odgovori zašto je oberučke obgrlio Vasilisa Torosidisa. Ljuti se Abate, nije tu bilo previše intenziteta, ali teško da se Bastienu može zameriti na odluci. Nemaju ruke šta da traže na protivničkom igraču. Penal i egzekucija Kostasa Fortounisa.


Olympiacos je u šesnaestini finala Lige Evrope. Milan je ispao. Gennaro Gattuso će morati mnogo toga da objasni. Grci samo otkud navijači na terenu po završetku utakmice. Ali takav je to mentalitet. Prosto nisu mogli da izdrže da se ne pridruže igračima u slavlju. Kako bilo, Olympiacos je drugi na tabeli Grupe D, Betis se nije proslavio protiv Dudelangeovog bunkera, ali je na konto Milanovog neuspeha zadržao poziciju broj jedan i status povlašćenog na žrebu.