25.12.18.

Ko će platiti 25.000.000 evra za najboljeg igrača Hrvatske? Milan i Valencia poveli trku

Dinamo je zaradio 50.000.000 ove jeseni i neće biti popusta.

Španac je bacio fudbalsku Hrvatsku pod noge. Barcelonin đak Dani Olmo je obeležio fudbalsku jesen u hrvatskom fudbalu i privukao pažnju velikih klubova iz najjačih evropskih liga.

Olmo je zasluženo proglašen igračem jeseni u Hrvatskoj, a bio je i najzaslužniji za prvo evropsko proleće Dinama posle četiri decenije. Čak se pominjala i mogućnost da 20-godišnji Španac uzme hrvatsko državljanstvo i zaigra za reprezentaciju Hrvatske.

Sve to naravno prate i na zapadu Evrope, a Milan i Valencia su najozbiljniji konkurenti da već u januarskom prelaznom roku realizuju Olmov transfer.

Valencia je pozajmicom Jeisona Murilla u Barcelonu dobila slobodno mesto za januarsko pojačanje i Olmo je pri vrhu liste želja španskog kluba. Milan takođe traži takav profil igrača i već neko vreme je komunikaciji sa ljudima iz Dinama.

Problem je što nijedan od dva pomenuta kluba nije raspoložen da plati Dinamovu traženu cenu od 25.000.000 evra. A Modri su vrlo čvrsti u stavu da ne žele ispod poemnute granice da daju najboljeg igrača.

Milan nudi oko 20.000.000 evra sa uključenim bonusima, što je u realnosti daleko manja suma od one koju traži Dinamo jer je malo verovatno da će Španac ostavriti sve bonuse na San Siru. Slično razmišlja i Valencia. Sportski direktor Longorija je oduševljen Olmom, ali nema nameru da plati 20.000.000 evra.

Međutim, Dinamo nije raspoložen za popuste niti, je u situaciji da mora da proda Olma. Hrvatski šampion je od letos inkasirao oko 50.000.000 evra kada se saberu porihodi transfera i Lige Evrope. Zato mu ne gori pod nogama da prodaje Olma sada ispod cena jer ona u drugom delu sezone može samo da raste.