14.12.18.

Leonardo besan nakon eliminacije: "Nepravedno smo izbačeni!"

Sportski direktor Milana Leonardo izjavio je kako njegov tim ne bi bio izbačen iz daljeg toka takmičenja u Ligi Evrope da je VAR bio u upotrebi.

Brazilac smatra da je eliminacije Milana nepravedna zbog loših sudijskih odluka.

Milan je u Atinu otišao sa tri boda prednosti u odnosu na grčkog predstavnika u grupi F, ali ih je poraz u Atini koštao eliminacije.

Pape Abou Cissé i autol Cristiána Zapate doveli su Olympiacos u ozbiljnu prednos od 2-0, da bi već nakon samo par minuta, tačnije u 72. minutu Zapata ponovo pogodio, ovoga puta protivničku mrežu i smanjio rezultat na 2-1.

Ipak, u 82. minutu francuski sudija Benoît Bastien smatrao je da je Ignazio Abate u svom kaznenom prostoru faulirao Vasilisa Torosidisa i pokazao je na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Kostas Fortounis. Tada se već nazirao kraj Milanove epizode u Evropi.

"Meni se čini da penal nije postojao," rekao je Leonardo za Sky Sport Italia.

"Nekoliko puta su imali i sistem stavljanja ruke na loptu pre izvođenja kornera, kao da čekaju nekog, a onda ga odjednom izvedu. Castillejo je nešto slično pokušao a sudija ga je odmah zaustavio.

Ako zbog takvih stvari budete eliminisani iz Evrope, u vremenima kada je VAR najnormalnija stvar, teško vam bude da tako nešto prihvatite. Za nepoverovati je da VAR koji sada svi koriste ne može da se upotrebljava u evropskim takmičenjima.

Bilo je i čudnih zvukovao svaki put kada smo mi kretali u napad. Ne znam šta je to bilo ali nije bilo fer na takav način ometati nas svaki put kada imamo loptu u svom posedu. Bilo je stvarno iritantno, sudija je trebalo da prekine meč i da zaustavi takve stvari. Čak, nakon što su postigli gol ti zvukovi su postali još glasniji.

Bili smo 3 boda ispred Olympiacosa, za njih je to bila teška situacija, ali ovi faktori su totalno uticali na konačan ishod ovog meča.

Mi smo svesni svojih problema, imamo nekoliko povređenih igrača, ali mogu reći da je ovo bilo nepravedno," zaključio je Leonardo.