23.12.18.

Milan angažovao privatnog detektiva da prati šta rade zaposleni u klubu

Paranoja bivših vlasnika.

Već nekoliko godina Milan proživljava veoma teške trenutke, a sve je počelo kada je Silvio Berlusconi odlučio da proda klub kineskim bogatašima.

Yonghong Li je tada odlučio da kupi Milan i najavio je velike promene na San Siru. Govorilo se da će uložiti ogroman novac i vratiti Rossonere u evropski vrh, ali to se nije desilo. Nedavno je kineski bogataš bio primoran da proda klub zbog velikih dugova koje je uspeo da stvori za samo dve godine.

La Repubblica prenosi da je vlasnik Milana bio neverovatno paranoičan pred odlazak iz kluba. Navodno, čak je odlučio da angažuje privatnog detektiva da prati rad novinara, ali i zaposlenih u klubu. On se bojao da će neko otkriti informacije iz kluba koje očito javnost nije smela da zna.

Li je naredio detektivu da postavi uređaje za prisluškivanje u svim kancelarijama kako bi mogao da sluša šta zaposleni pričaju, odnosno da li neko ima nameru da otkrije informacije. Klub je od zaposlenih tražio laptopove, tablete i mobilne telefone, a kasnije od Telecom Italije i zapise od zaposlenih Agate Grigerija, Giusseppea Mangiarana, Giovanna Ziana i Angela Zucca.