31.12.18.

Milan bi Gabbiadinija, Englezi prave problem

Sautempton nema nameru da popusti iako novi trener Hasenhüttl ne računa na Italijana.

Milan je ozbiljno zainteresovan za Manolo Gabbiadinija, ali Southampton ne želi da prihvati pozajmicu s pravom otkupa na kraju sezone.

Rossoneri žele da pojačaju konkurenciju u napadu u januaru, ali moraju da traže jeftinije varijante jer para odavno nema. Pride, Luis Muriel, kojeg su želeli, se izgleda već dogovorio s Fiorentinom, pa se tehnički direktor Milana Leonardo sada okrenuo Gabbiadiniju, piše Gazzetta.

Sveci su procenili nekadašnjeg napadača Sampdorije i Napolija na 15.000.000 evra, ali su raspoloženi da ga puste i za 12.000.000. Problem je jedino struktura transfera pošto Englezi ne žele da se bakću sa pozajmicom s pravom otkupa koju su ponudili na San Siru.

U Southamptonu su spremni na dogovor samo ukoliko Milan izađe s konkretnom ponudom zaboravljajući da Rossoneri zbog problema sa finansijskim fer-plejom ne mogu da kupuju igrače. Inače, Gabbiadini retko igra u poslednje vreme od dolaska Ralpha Hasenhüttla, a dao je samo gol na 12 nastupa u oktobru protiv Watforda.

Inače, budžet Milana za sledeću sezonu zavisiće od toga hoće li se ovaj klub kvalifikovati u Ligu Šampiona, a klupski čelnik Paolo Maldini je nedavno otkrio da je prioritet da se otkupe ugovori Gonzala Higuaína i Tiémouéa Bakayoka.