1.12.18.

Milan danas otvara novo poglavlje!

Veliki dan za "Rossonere".

Bivši izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis od danas obavlja tu funkciju u fudbalskom klubu Milan.

On je pre par meseci napustio svoju funkciju u Severnom Londonu, odazvao se na poziv Elliott fonda i ubuduće će pokušati da pomogne Milanu da se vrati na staze stare slave.

Zarađivaće četiri miliona evra godišnje, a za prvi cilj će imati da privede kraju pregovore sa Zlatanom Ibrahimovićem i Cescom Fàbregasom.

Gazidis je tokom svog boravka u Arsenalu uspeo da duplira prihode kluba sa "Emiratesa", pa se naravno u klubu sa "San Sira" nadaju da bi mogao da uradi isto.

On je već uveliko zasukao rukave, petog decembra će biti i formalno postavljen na novu poziciju, na sastanku vlasnika, ali je već u meču Lige Evrope protiv Dudelangea sedeo pored predsednika Scaronija i direktora Leonarda i Maldinija.

Jedan od prvih zadataka će mu biti i obnavljanje saradnje sa kompanijom "Fly Emirates", a moraće i da predstavi novi biznis plan spotskom proizvođaču opreme "Puma".

Klub traži i sponzorstvo od fabrike automobile, kako im je pre dve godine istekla saradnja sa "Audijem".

Dakle, pune ruke posla za Gazidisa, navijači definitivno sa nestrpljenjem iščekuju konačne rezultate pregovora sa Ibrahimovićem i Fàbregasom.