15.12.18.

Milan neće otkupiti Higuaínov ugovor, Pipita ide na Ostrvo?

Šta je sledeće za Argentinca?

Više italijanskih medija tvrdi da Milan neće iskoristiti opciju otkupa ugovora Gonzala Higuaína od Juventusa. Podsetimo, Higuaín je letos stigao na pozajmicu vrednu 18 miliona evra, a Rossoneri imaju opciju otkupa njegovog ugovora na kraju sezone za dodatnih 36 miliona.

Sama cena koju bi Milan morao da plati za otkup Higuaínovog ugovora se čini poprilično visokom, a nakon vesti o poslednjim UEFA-inim sankcijama za Rossonere, čini se da gotovo nema šanse da će "Pipita" i sledeće sezone nositi crveno-crni dres.

UEFA je, podsetimo, blokirala 12 miliona evra prihoda Milana od ovosezonskog izdanja Lige Evrope, a naređeno je i da Rossoneri moraju ekipu "srezati" na 21 igrača za naredne dve sezone. Takođe, ukoliko Milan ne poravna račune do 2021. godine zabrana učestvovanja u evropskim takmičenjima će stupiti na snagu.

Zbog svega navedenog Milan nije zainteresovan da troši veliki novac za igrača koji je ovog meseca napunio 31 godinu, a pojedini italijanski mediji poput Rai Sporta tvrde da bi Higuaínova pozajmica mogla biti i skraćena kako bi Rossoneri što pre "skinuli sa grbače" isplaćivanje njegove plate.

Ukoliko se to desi, Higuaín bi, navodno, mogao put Engleske i Chelseaja u kojem bi ponovo udružio snage sa Sarrijem, trenerom pod čijom je palicom igrao u Napoliju. Takođe, špekuliše se da bi Chelsea u tom slučaju uključio Álvara Moratu u transfer.