9.12.18.

Nula na San Siru, Cutrone promašio pobedu u 87. minutu

Torino bio bolji u većem delu utakmice...

Milan je po drugi put ove sezone kiksnuo kod kuće! Ako remi s Atalantom računamo kao neuspeh, odnosno poraz od Juventusa uračunamo u realnost, onda je Torino tek drugi tim koji je Rosonerima uskratio radost i tri boda pred njihovim navijačima ove sezone. U poslednjem susretu 15. kola, na san Siru - bez golova.

Lazio je u seriji remija, ostao je bez celog plena i juče protiv Sampdorije (2:2), međutim Milanezi nisu iskoristili taj poklon da im pobegnu na plus tri. Mogla je čak četa Gennara Gattusa da priđe Interu na minus jedan, ali Bikovi su uspeli da odole i odnesu kući u Torino novi bod. Šesti put ove sezone remizirala je na strani ekipa Waltera Mazzarrija i jedina je uz Juve bez poraza van svog stadiona.

Ako ćemo pošteno, Torino je čak imao više prilika i možda pre zaslužio sva tri boda. ispromašivali su se gosti pogotovo u prvom poluvremenu, a prednjačio je Andrea Belotti. Milan jeste imao dosta veći posed lopte, no to nije uspeo da pretvori u konkretne prilike, pa je Donnarumma bio značajno zaspoleniji od svog kolege Sirigua.

Milan je ozbiljan, totalni pritisak izvršio tek u poslednjih pet, šest minuta. U 87. najbolju šansu za domaće propustio je Patrick Cutrone. On je sa peterca promašio ceo gol. Trapavao je šutirao, nešto što za njega baš i nije karakteristično...

Zanimljivo da je Gattuso izvršio samo jednu izmenu. Užasno lošeg Hakana Çalhanoğlua zamenio je Samu Castillejo. Ni Španac nije oduševio, ali je bar uneo malo živosti tamo po boku. Na drugoj strani naš Saša Lukić igrao je od 81. minuta. Walter Mazzarri u samom finišu zaradio je isključenje. Njegovi puleni uspeli su ipak da se odbrane i bez njegovih istrukcija...