5.12.18.

Preokret: Zlatan ne dolazi u Milan?

Razlog - porodica.

Čekao se samo trenutak kada će posao biti ozvaničen, sada ostaje veliko pitanje da li će se transfer Zlatana Ibrahimovića u Milan uopšte dogoditi.

Zvuči gotovo neverovatno, ali izgleda da od Zlatanovog povratka u Milan nema ništa. Prve informacije pojavile su se tokom jutra u Italiji, a onda je ugledni švedski list Expressen objavio da je transfer propao i da Ibrahimović ostaje u MLS!

Razlog zbog kojeg Ibrahimović neće pojačati napadačku konkurenciju na San Siru je – porodica. Naime, njegovoj ženi i deci je lepo u Los Anđelesu i oni ne žele da se vraćaju u Evropu. Los Anđeles takođe planira da mu da ulogu „designated player“ u timu, što znači da bi njegova plata bila isključena iz klupskog seleri kepa (budžeta za plate).

Od nedelje će Galaxyju biti dozvoljeno da registruje i trejduje igrače, a prema prvim navodima Grad anđela napustiće Giovani Dos Santos i Romain Alessandrini.

Ibrahimović trenutno zarađuje 1.500.000 dolara godišnje. Primera radi, Dos Santos dobija čak 6.000.000 dolara.

Zlatan je velika želja aktuelne uprave Milana, sve u sklopu velikog plana da se izgradi tim dostojan Lige Šampiona. Sa njim i njegovim agentom Minom Raiolom obavljeno je nekoliko razgovora u poslednjih mesec dana. Transfer je praktično bio viđen, a sada...