25.12.18.

PSG je favorit za Fàbregasa, Milan se okreće domaćim alternativama za vezni red

Rossoneri imaju tri opcije ako ne dođe Španac.

Milan želi Cesca Fàbregasa, želi i Španac u Milan, ali Chelsea i Maurizio Sarri su prepreka transferu. Osim što trener ne želi da pusti Španca dok ne dođe zamena, ni Chelsea ga ne da Rossonerima ispod 10.000.000 evra. Što je ipak previše za Milan s obzirom na Fàbregasove godine, formu i ugovor koji ističe za šest meseci…

Međutim, to nije nikakva prepreka za Paris Saint-Germain koji se aktivirao na fudbalskoj pijaci u potrazi za centralnim vezistom. Adrien Rabiot je sklonjen iz tima zbog situacije sa ugovorom i želje da ode bez obeštećenja u Barcelonu. Na tržištu usred sezone nema mnogo vezista koji odgovaraju profilu koji PSG traži i tako je Fàbregas iskočoio u prvi plan.

PSG je napravio listu od 10 igrača koji su kandidati da u januari zamene Rabiota. Pored Fàbregasa na spisku su Allan (Napoli), Abdoulaye Doucouré (Watford), Diadie Samassékou (Red Bull Salzburg), Idrissa Gueye (Everton), Leandro Paredes (Zenit), Mickaël Cuisance (Borussia Mönchengladbach), Arne Maier (Hertha), Thiago Mendes (Lille) i Mario Lemina (Southampton). Allan, Doucouré, Samassékou, Gueye i Paredes nisu na prodaju u januaru ili koštaju previše. Ostali nemaju dovoljno iskustva i kvaliteta za odlučujućže borbe u Ligi Šampiona koje slede Parižanima. Ostaje Fàbregas kao relativno jeftina i kavlitetna opcija. PSG bi radije platio 10.0000.000 evra za njega nego dva ili tri puta veće sume za većinu pomenutih. A Španac ima ogromno iskustvo u Ligi Šampiona i igrao je za veliko klubove.

I dok se Fàbregas sve više udaljava od Milana i približava Parizu, Rossoneri ispituju ostale mogućnosti na tržištu. Pojačanje u veznom redu im je neophodno i sada se okreću varijantama sa domaćeg terena. Tri opcije za Milan su Alfred Duncan (Sassuolo), Daniele Baselli (Torino) i Jordan Veretout (Fiorentina).

Za Veretouta je veća konkurencija pošto Francuza želi Napoli i neki premijerligaši. Duncan košta oko 20.000.000 evra, Torino ne želi da se odrekne Basellija u januaru.