27.12.18.

Serija A bi mogla da bude suspendovana

Pokrenuta i inicijativa da se zatvori tribina za Interove tifoze.

Serija A bi mogla da bude suspendovana zbog poslednjih dešavanja na stadionu San Siro i oko njega tokom susreta Intera i Napolija u sredu uveče, potvrdio je predsednik tamošnjeg saveza Gabriele Gravina!

Interova minimalna pobeda nad Napolijem (1:0) ostala je u senci tragične smrti pristalice Nerazzurra, koga je pregazio kombi, onda i rasističkih povika na račun Kalidoua Koulibalyja od strane hiligana na tribinama.
”O tome se uveliko razmišlja”, potvrdio je Gravina za Messaggero. “Sada je potrebno da zastanemo na trenutak kako bismo se koordinisali u pravom smeru. Imamo problem sa javnim redom i to moramo da rešimo, kao i da vidimo da li treba igrati dalje ili ne. Nisam zabrinut zbog ove strašne klime. Nisam psiholog, ali je jasno da su neki igrači bili jako nervozni na stadionu”.

Prvi čovek Fudbalskog saveza Italije kaže da je situacija izuzetno ozbiljna.
”Ona samo reflektuje koliko su stvari izmakle kontroli. Moramo da se konsultujemo s nadležnim ministarstvima i onda odlučimo”, kaže Gravina i objašnjava:
”Proverićemo da li je zaista bilo tri poziva da se utakmica prekine, bez reakcije, ali meni se čini da je bio samo jedan. Tužilac će danas sagledati činjenice i reći svoje mišljenje, ali sve ono što se desilo jako je loše. Igrači su bili nervozni, sudija će morati da opiše sve temeljno, a ako se utvrdi da je pogrešio biće otvorena istraga”.

Javni tužilac Giuseppe Pecoraro smatra da je utakmica trebalo da bude prekinuta, prvenstveno zbog rasističkih povika za Koulibalyja. Ipak, sudija Paolo Mazzoleni nije želeo da zaustavlja igru, uprkos stalnim upozorenjima sa razglasa da će se to desiti ukoliko se ne bude prestalo sa psihičkim malretiranjem igrača iz Senegala.

Prema izveštajima milanske policije, šef tog tela Marcello Cardona rekao je da će u budućnosti zahtevati da navijači Intera više ne dobiju dozvolu da putuju na gostovanja, kao i da se ubuduće zatvori tribina na kojoj su smešteni klupski tifozi, popularni Curva Nord i to do 31. marta 2019. godine iliti na pet ligaških i jednu kup utakmicu.

Kako je objavljeno, pored tragične smrti navijača, još četvoro ljudi izbodeno je u neredima, a u sukobe je bilo uključeno više od 100 ultrasa. Navodno, bilo je i navijača Varesea i Nice.

Fudbal je opet pokazao svoje mračno lice.