23.12.18.

Šta je dočekao crni Mario – Balotelli da ide za 1.500.000 evra

A nekada smo ga smatrali najtalentovanijim napadačem sveta...

Talenat u tonama i glava koja mu nije dozvolila da pokaže koliko zaista može. Imao je Mario Balotelli i blistavih trenutaka tokom karijere, ali već neko vreme ona je u slobodnom padu, pa Gazzetta dello Sport danas piše da bi Nica bila spremna da ga pusti da ode u Olympique iz Marselja za svega 1.500.000 evra.

Što će reći da Crvena zvezda traži otprillike duplo više za Milana Pavkova.

Ima doduše razloga zbog kojih je Nica ovako snizila prohteve. Italijan ima faraonsku platu za Nicine uslove, a posle letnjih pokušaja da se po svaku cenu preseli u Marseille – sećate se da je odbijao da dolazi na treninge – njegov odnos sa novim trenerom Patrickom Vieirom, kažu da ga Francuz nije mirisao ni dok su bili saigrači u Interu, daleko je od dobrog.

Letos je inače Marseille nudio razne dogovore, ali nikad više od 2.500.000 evra na ime obeštećenja. Tada je Nica tražila 5.000.000, navodno je bila spremna na kompromis, ali u slučaju ponude od 4.000.000 evra. Olympique nije popustio, Balotelli je ostao u Nici, ali ove sezone nije ni senka igrača koji je lane u Ligi Evrope i Ligi 1 postigao sve 24 gola. Ove sezone nijedan gol kraj Balotellijevog imena. Jasno je da ne opravdava visoka primanja.

Nica je shvatila da ovako više ne može – a ko je pa uspeo da Balotellija drži zadovoljnim više od dve sezone? – i rešila da pronađe izlaz. Tražiće 3.000.000, ali Gazzetta tvrdi da će pristati i na 1.500.000.

Pitanje je samo ima li nekog zainteresovanog sa dovoljno debelim živcima? Mada je utisak da je Olympique više nego spreman. Na Vélodromu imaju dugu istoriju igrača sa ludom glavom.