28.12.18.

Stigla ozbiljna ponuda, Milan bi da ga proda, a on neće nigde jer mu je lepo s Gattusom

Čudna situacija između Rossonera i Hakana Çalhanoğlua.

Ugledna Gazzetta je juče uzburkala San Siro informacijom da je RB Leipzig spremio 15.000.000 evra za turskog reprezentativca Hakana Çalhanoğlua, koji već neko vreme ne prikazuje partije kakve su se od njega očekivale.

Nekadašnji plejmejker HSV-a i Leverkusena stigao je u leto 2017. iz Bundeslige za 21.300.000 evra, ali nije do sada uspeo da oduševi nikoga u gradu mode, što bi moglo da rezultira i rastankom već u januaru.

Čak je i tehnički direktor Rossonera Leonardo danas priznao da će klub morati da rasprodaje čim se otvori pijaca.
"Kupili smo Lucasa Paquetu u oktobru i dobili pismo od UEFA u kome nam osporavaju taj posao. Nismo dobili ni novac od zarade od igranja u Ligi Evrope dakle nema velikih ulaganja u pojačanja. S druge strane imamo ogroman igrački kadar, čak 30 profesionalaca i moramo da ga smanjimo kako znamo i umemo, pod hitno. Oni koji ostaju ostaće jer to žele, oni koji ne ostaju, ćao i doviđenja", najavio je Leonardo.

Njegov istup za sada ne pogađa Çalhanoğlua, koji ne razmišlja o odlasku iz Italije iako je utisak da bi ga klub rado prodao bilo kome.
"Srećan sam u Milanu, lepo mi je sa Gattusom. Ovde se osećam kao kod kuće. Odnos s trenerom je stvarno dobar, čak i kada se naljuti na mene. Prihvatam sve zamerke i kritike jer je dobar trener i ima pobednički mentalitet. Bolje da mu ne kažem često šta mislim jer voli da mi opali i poneku zaušku", rekao je Çalhanoğlu za nemačke medije.

Videćemo šta će biti s Turčinom tokom januarskog prelaznog roka. Sada je najvažnije za Rossonere da sutra pobede SPAL na svom terenu.