22.12.18.

Vreme je da Milan zgrabi što mu se nudi

Ekipa iz Firence je užasna na strani ove sezone i još nema pobedu.

Liga Šampiona na talonu, rivali vas guraju da pokupite sve što je pred vama, a vi uporno odbijate. Tako otprilike izgleda Milanova “borba” za povratak u evropsku fudbalsku elitu poslednjih sedmica. Jednostavno, Rossoneri nižu neuspeh za neuspehom, a otkako su ostali bez alternativnog puta do – Olympiacos ih uzbacio iz Lige Evrope – ne preostaje im ništa drugo nego da dodaju gas do kraja i s maksimalnim učinkom privedu godinu kraju kako bi popravili svoje pozicije.

Fiorentina (15.00, www.acmilan-serbia.com), Frosinone i SPAL su naredni rivali čete Gennara Gattusa. Tri meča iz kojih je realno očekivati devet bodova. Pobuniće se neko možda - kako to bilo ko protiv Viole može da računa na trijumf - međutim ekipa iz Firence je užasna na strani ove sezone i još nema pobedu. Jedina uz Empoli, Bolognu i Chievo. Doduše, momci Stefana Piolija nisu izgubili na četiri poslednja gostovanja (1:1, 1:1, 0:0, 3:3), ali podatak da trijumf van stadiona Artemio Franchi čekaju više od sedam meseci stavlja Milan u poziciju favorita.

U utakmici protiv Torina proteklog vikenda Rossoneri su prvi put posle 10 utakmica uspeli da sačuvaju mrežu (0:0), ali zato redovno primaju golove na San Siru, tako da u obzir svakako treba uzeti mogućnost da Milan slavi uz 3+. Tri prethodna duela sa sedmostrukim šampionom Evrope na njegovom terenu Viola je izgubila – 0:2, 1:2 i ove godine u maju godine 1:5. Kec je, međutim, sam po sebi dovoljno izazovan - 2,20.

Rino Gattuso igra na svoje poslednje tri karte u ovoj godini za spas radnog mesta u Milanellu. Očajna igra i remi u Bolonji nisu prelili čašu, ali su je dopunili do vrha. Treneru Rossonera nije dozvoljen kiks: uprava mu je jasno stavila do znanja da očekuje devet bodova do kraja godine. Na poslednja dva meča u Seriji A, Milan nije postigao nijedan gol, a Kessié i Bakayoko će morati da preskoče meč sa Fiorentinom zbog kartona, tako da će Rino morati da se vrati na formaciju 4-3-3. U napadačkom triju mesto gubi Cutrone, budući da će Higuaínu praviti društvo Suso i Castillejo. Çalhanoğlu će igrati u srednjem redu sa Maurijem i Bertolaccijem koji do sada nije odigrao ni jedan minut u Seriji A ove sezone. U odbrani ćemo ponovo videti par Zapata - Romagnoli.

Fiorentina je prošle nedelje posle više od dva meseca ubola pobedu u Seriji A i to u derbiju protiv Empolija. Druga važna vest za Piolija je da se Giovanni Simeone odblokirao, postigao je dva gola na dve uzastopne utakmice. Treća povoljna vest je povratak u tim dvojice standardnih startera: Nikole Milenkovića i Jordana Veretouta. Na raspolaganju će biti i Fernandes, ali se čini da Gerson ima prednost da istrči na San Siro. U napadu će trozubac činiti Chiesa, Simeone i Mirallas koji je, čini se, istisnuo Pjacu iz startne postave.

POSLEDNJIH PET

MILAN
DUDELANGE (D), LIGA EVROPE 5:2
PARMA (D), PRVENSTVO 2:1
TORINO (D), PRVENSTVO 0:0
OLYMPIACOS (G), LIGA EVROPE 1:3
BOLOGNA (G), PRVENSTVO 0:0

FIORENTINA
FROSINONE (G), PRVENSTVO 1:1
BOLOGNA (G), PRVENSTVO 0:0
JUVENTUS (D), PRVENSTVO 0:3
SASSUOLO (G), PRVENSTVO 3:3
EMPOLI (D), PRVENSTVO 3:1

MEĐUSOBNI SKOR
156 71 43 42 245:182