1.1.19.

Aubameyangov brat je bio velika nada Milana, a onda je dotakao dno

Nije opravdao očekivanja.

Pierre-Emerick Aubameyang jedan je od najboljih napadača u Engleskoj, a u dresu Arsenala pruža odlične partije nakon dolaska iz Borussije Dortmund.

Aubameyang je uspeo da ostvari zavidnu karijeru što je uvek bio njegov san, ali njegov brat Willy nije imao toliko sreće iako su mnogi govorili da je veći talent od Pierre-Emericka. Willy Aubameyang je oduševio sve još kao tinejdžer u dresu Triestine, a sa 17 godina došao je u Milan.

Za rezervni tim Milana igrao je odlično i debi u prvom timu Rossonera upisao je u decembru 2007. godine na meču Kupa Italije protiv Catanije. Ipak, kasnije ga je klub slao na razne pozajmice i Willy se u svemu tome jednostavno pogubio.

Početkom 2011. godine istekao mu je ugovor s Milanom i odlučio je da karijeru nastavi u škotskom Kilmarnocku gde je došao kao ogromno pojačanje. Ipak, u ovom timu odigrao je samo šest utakmica i nakon svega pola godine je raskinuo ugovor.

Willy je nakon toga igrao čak u Gabonu u dresu Akande, ali već tada je bilo jasno da to više nije onaj isti fudbaler. Poslednji angažman imao je u klubu Kray koji se takmiči u petom rangu nemačkog fudbala. Iako nije zvanično završio karijeru ovaj 31-godišnji stariji brat napadača Arsenala je već tri godine bez kluba.