29.1.19.

Berlusconi nije uspeo da ubedi Putina, sada je izgleda došlo vreme, Milan u ruskim rukama?

Sprema se ponuda, fond Eliot na iskušenju, oni su imali dugoročne planove, ali bi mogli da oligarhu prepuste većinski deo akcija. Novac nije problem...

Svojevremeno je Silvio Berlusconi od svog prijatelja Putina tražio da mu pomogne da nađe investitore u Milan, ali je dobio negativan odgovor.

Generalna linija koju je sledila Rusija da tamošnji tajkuni treba da ulažu u domaći sport, a samog Putina fudbal i ne zanima.

Ali, sada bi njegov bliski prijatelj i jedan od najbogatijih ljudi na prostoru nekadašnjeg SSSR, Alisher Usmanov mogao da pošalje ponudu za Milan.

On je prodao svoj udeo u Arsenalu, pošto nije uspeo da istisne Stana Kroenkea, uzeo je za nešto više od 30% deonica više od 600 miliona evra.

Dovođen je i ranije u vezu sa Milanom, ovaj Uzbek želi većinski paket akcija, a mogao bi da uloži i ogroman novac u pojačanja i podizanje Milana.

Videćemo šta će odgovoriti fond Elliott, odnosno porodica Singer koja želi da podigne cenu "Rossonera" i da osim stvaranja novog tima, dovođenja igrača mlađih od 25 godina otpočne sa gradnjom stadiona. Ako bi Usmanov kupio većinski deo akcija i obavezao se da će uložiti novac u infrastrukturne projekte, onda bi mogao da dobije većinski paket akcija.

Ovaj Uzbek koji ima rusko državljanstvo težak je 15 milijardi evra, kontroliše Metalloinvest, medijsku industriju u Rusiji, kao i digitalne tehnologije.

Ulagao je u Dinamo iz Moskve na nagovor Putina, njegov računovođa i partner u nekim poslovima Farhad Moshiri je kupio Everton, a njihova firma je i sponzor trening centra.

Ali, Usmanov koji je često kritikovao većinske partnere u Arsenalu zbog nedostatka ambicija i neulaganja novca u transfere, želi fudbalski klub, videćemo hoće li to biti Milan...

Izvor: sportske.net