15.1.19.

Gattuso: Higuaín mi nije rekao da želi da ide, čekam njegovu odluku

Trener Milana Gennaro Gattuso najviše je na današnjoj press konferenciji pred susret Superkupa Italije protiv Juventusa govorio o napadaču Gonzalu Higuaínu.

Podsetimo, Argentinac je navodno na pragu transfera u londonski Chelsea, a italijanski mediji su preneli informaciju da zbog toga sutra neće igrati protiv Juventusa.

Ipak, Gattuso je to demantovao te je poručio da mu Higuaín nikada nije rekao da želi da ide, već da on još uvek čeka njegovu odluku.

"Moram ponoviti: postoji dosta glasina, ali Higuaín dobro trenira, zabavlja se sa ostalim saigračima i dostupan mi je za meč. Videćemo sutra hoće li igrati ili ne. On mora da odluči kako će se rešiti problem koji ima, ali trenutno se ponaša kao pravi profesionalac i trenira vrlo dobro. Videćemo".

"Ako bude igrao, to je zato što sam ja video da je opušten i u dobroj formi. Želim da kažem da mi on nikada nije saopštio da želi da ide, čekam tu odluku. Iskreno, uopšte nisam hteo ni da pričam o Higuaínu jer smo ovde zbog Superkupa. Neću više govoriti o Higuaínu, jer pričamo o njemu 20 minuta. Higuaín će sutra igrati u prvoj postavi 90 ili 99 posto, a sada molim vas možemo li pričati o utakmici?", poručio je Gattuso.