22.1.19.

GOTOVO: Piątek Milanov za 35.000.000 evra

U ugovor će biti uključeni i dodatni bonusi, koji bi kluba sa Luigi Ferarisa mogli da donesu još oko 5.000.000 evra.

Dogovor je postignut! Kako pišu najuticajniji italijanski mediji koji se bave stanjem situacije na fudbalskom tržištu, Poljak Krzysztof Piątek u Milan prelazi u Milan za 35.000.000 evra, a kompletna suma će biti odmah isplaćena na račun Genoe.

Razmena dokumenata je već počela, što znači da se transfer privodi kraju, a u ugovoru će se naći i određeni bonusi, koji bi mogli da donesu još između tri i pet miliona klubu sa stadiona Luigi Ferraris. Ono što je takođe definitivno jeste da nijedan drugi igrač neće biti uključen u transfer.
"Srećni smo dogovorom, više ništa nije u vazduhu. Može se reći da je sve sređeno", rekao je predsednik Milana Paolo Scaroni.

Očekuje se da Piątek večeras stigne u Milan i finišira razgovore sa Rossonerima.

Još od ranije je poznato da će ovaj transfer pokrenuti "domino efekat" transfera, pa će Gonzalo Higuaín sada nesmetano preći u londosnki Chelsea. Plavci bi tako dozvolili Álvaru Morati da ode u Atlético Madrid, dok bi iz redova Jorgandžija otišao Nikola Kalinić, najverovatnije u Monaco.

Piątek iza sebe ima fantastičnu polusezonu, u kojoj je postigao 19 golova na 21 utakmici u dresu Genoe. Grifoni su ga letos angažovali iz Cracovije za 4.000.000 evra.