19.1.19.

Higuaín čeka utorak, tri "lude" klauzule, Chelsea NE SME da bude treći!

Argentinac sada mora da sačeka da Milan i Đenova finaliziraju dogovor, a klub iz Londona će morati da se pazi nekih stvari. Ovo je dogovor sa Juventusom.

Sve je odloženo do utorka, mada je Sarri zvao Higuaína i potvrdio da će sve biti u redu. Naime, čeka se da Milan privede kraju posao oko Piąteka sa kojim je sve dogovoreno. Sada Genoa i "Rossoneri" pokušavaju da nađu model kojim će biti isplaćeno 35 miliona evra plus bonusi za Poljaka.

A šta je sa dogovorom Juventusa i Chelseaja, mnogo je informacija u medijima, ono što je sigurno je da on ide na pozajmicu od šest meseci, koja će biti plaćena 9 miliona evra, a otkup je na 36 miliona. Ako Chelsea ne otkupi Argentinca, onda će se pozajmica automatski produžiti.

Ali, postoji i obavezan otkup koji zavisi od određenih klauzula.

Recimo, ako Chelsea završi kao treći, a Higuaín postigne makar jedan gol, onda je otkup obavezujući, u kasu Juventusa sliće se pomenuti novac.

Ili, ako Argentinac da 15 golova u PL do kraja sezone što je malo verovatno.

Treća opcija je da Chelsea osvoji LE i da Higuaín da pet golova u takmičarskim mečevima.

To su prilično nategnute klauzule, osim ove prve, ali čini se da ako Chelsea ne bude zadovoljan Pipitom i ne želi da plati toliki novac, neće ni posebno juriti treće mesto, donosi isto što i četvrto, plasman u .

Kako rekosmo, sve će morati da sačeka do utorka, Genoa mora da nađe i zajednički jezik sa Alenom Halilovićem koji je takođe deo sporazuma za Piąteka.