16.1.19.

Javnost u Italiji besna zbog utakmice Juventusa i Milana: "To nije italijanski meč"

Superkup se igra u Saudijskoj Arabiji.

Juventus i Milan danas će se u Saudijskoj Arabiji boriti za trofej Superkupa Italije, ipak javnost na Apeninima nije baš srećna što se ovaj meč igra tako daleko od njihove zemlje.

Već je postala tradicija da se utakmica Superkupa Italije igra van ove zemlje, a ovog puta red je došao na Saudijsku Arabiju jer će se meč odigrati danas u Džedi. Međutim, javnost na Apeninima je daleko od zadovoljstva zbog toga što se utakmica starih rivala neće igrati u Italiji.

Mnogi italijanski mediji danas su za najavu ovog susreta odlučili sa se usaglase s mišljenjem da se ovakve utakmice ne smeju igrati van Italije. Navijači uvek s nestrpljenjem čekaju okršaje Juventusa i Milana, a sada će samo retki imati mogućnost da ovu utakmicu gledaju uživo jer se igra miljama daleko od Torina i Milana.

"Ovaj meč je sve samo ne italijanski. Sramota je da zbog novca ili nečega drugog naši klubovi igraju utakmice van Italije. To nije prijateljski meč već borba za trofej", piše jutros La Gazzetta dello Sport.

Od osnivanja ovog takmičenja 1989. godine utakmcie Superkupa Italije igrale su se deset puta van ove zemlje. Prvi se igrao u Washingtonu 1993. godine, a Sjedinjene Američke Države su bile domaćin i deset godina kasnije u New Jerseyju. Izbor koji je mnoge šokirao desio se 2002. godine kada se meč igrao u Tripoliju u Libiji.

Kina je nakon toga postala standardan domaćin, a mečevi Superkupa igrali su se u Pekingu 2009, 2011. 2012. godine, dok je Shanghai bio domaćin 2015. godine. Pored toga Superkup igrao se u Dohi u kataru 2014. i 2016. godine, dok će danas biti prvi put da će se odigrati u Saudijskoj Arabiji.