9.1.19.

Leonardo naružio Higuaína, Argentinac mora da se 'baci na posao'

Teške reči direktora Milana.

Direktor Milana Leonardo imao je oštre reči za Gonzala Higuaína, argetinskog napadača kojeg su ove zime selili u Chelsea.

Argentinac je došao u Milan na pozajmicu iz Juventusa, a klub ga može otkupiti za 36 miliona evra. Prolazio je iskusni napadač kroz loše periode, ali Leonardo smatra da bi se morao 'baciti na posao'.

"Mora da donese odluku i preuzme odgovornost, a ne ovo standardno - da, ne, nisam siguran. Imao je teške trenutke koje mora ostaviti iza sebe i baciti se na posao. Nema smisla pratiti nagađanja i špekulacije. Trenutno je ovde. S obzirom da je tako, treba da se baci na posao i radi nešto za tim. Gol može da promeni stvari, ali ako želi da nastavi ovde, moraće da preuzeme određenu odgovornost".

Direktor italijanskog kluba potvrdio je da nije bilo ponuda za Borinija iz Shenzhena i Alena Halilovića iz Beşiktaşa.

"Nismo primili zvanične ponude za Borinija i Halilovića. Imamo 30 igrača u timu, jasno je da će neki morati da odu. Riccardo Montolivo? Videćemo", istakao je Leonardo.

Zbog finansijskog fair-playa Milan ne može baš lako da kupi igrače.

"Vreme prolazi i u međuvremenu propuštamo šanse. Malo je verovatno da će nam dati neke naznake u petak. Možemo da radimo pozajmice s opcijama za kupovinu, ali nisu svi spremni to da prihvate", jasan je Leonardo.