9.1.19.

Lomi se oko Pipite, umešao se i Ramadani da smekša “Čeličnu lejdi”

Moratin transfer u Sevillu na čekanju.

Mnogo različitih informacija o sudbini Gonzala Higuaína sa svih strana. Argentinac je razočarao od letošnjeg dolaska u Milan i opet se otvorila priča o prelasku u Chelsea, ali to nije lako izvodljiva operacija…

Letos je odbio Plavce da bi se preselio u Milan na pozajmicu, a sada se opet nalazi na korak od selidbe na Stamford Bridge. Iako je Milan mnogo rizikovao sa skupocenom pozajmicom od 18.000.000 evra i ogromnim ugovorom za Argentinca, Rossoneri su blizu odluke da smanje štetu što je pre moguće i da se reše Pipite posle samo šest meseci. Bolje da izgube nekih petnaesatk miliona evra koiko ih je do sada koštala Higuaínova pozajmica nego da na leto plate ceo transfer i zakopaju se sa visokom platom Argentinca.

Chelseajev trener Maurizio Sarri je prepoznao situaciju, insistira da Chelsea opet reaguje i da mu dovede nekadašenjeg đaka iz Napolija. Sarriju je neophodan napadač Higuaínovog profila pošto sa Moratom nema dobar odnos, a Giroud ipak nije ta klasa. Međutim, problem je Chelseajeva politika i nepisano pravilo da klub ne dovodi igrače starije od 30 godina. A Higuaín je pre mesec dana napunio 31 godinu.

Iako zna za politiku, Sarri insistira na transferu i traži od kluba da napravi ustupke. Na tom poslu je angažovan i menadžer Fali Ramadani. On zastupa Sarrija, još neke igrače Chelseaja i ima određeni uticaj na Stamford Bridgeu. Ramadani se sinoć sastao sa Juventusovim sportskim direktorom Fabijom Paraticijem kako bi dobio zeleno svetlo iz Torina za realizaciju posla. I dobio ga je… Juve nema ništa protiv dok su finansijski uslovi isti.

Međutim, treba još da se slože Chelseajeva moćna direktoraka Marina Granovskaia, ali i Milan koji nema zamenu. Ramadani ima zadatak da ubedi Chelseajevu “Čeličnu lejdi” Granovskaiu da promeni klupska pravila i uloži 50.000.000 evra u kupovinu igrača starijeg od 30 godina.

Takođe, i Milan treba da nađe zamenu, a situacija na tržištu ne ide na ruku Rossonerima. Prvobitni je plan bio da trampe Higuaína za Moratu, ali je Španac rešio da ide u Sevillu. Već se dogovorio sa klubom iz Andaluzije koji je pristao da Chelseaju plati 5.500.000 evra za pozajmicu do kraja sezone uz opciju da otkupi Moratu na kraju seyone za 40.000.000 evra. Možda Milan u tom slučaju nekako vrati André Silvu sa pozajmice iz Seville…

Situacija oko Higuaína je prilično zapetljana i nekoliko igrača i klubova čeka na njen rasplet.