20.1.19.

Milan odlaže Higuaínov odlazak na lekarske preglede u London?

Sutra bi mogao da zaigra po poslednji put za Rossonere.

Argentinski napadač Gonzalo Higuaín će prema svemu sudeći napustiti Milan i karijeru nastaviti u Chelseaju.

Higuaín je u Milan stigao na početku ove sezone iz Juventusa na jednogodišnju pozajmicu s opcijom da Rossoneri otkupe njegov ugovor. Ipak, argentinski napadač će se prema svemu sudeći zadržati na San Siru samo šest meseci jer ne želi da propusti priliku da zaigra u dresu Chelseaja.

Engleski mediji su objavili da su Chelsea, Juventus i Milan dogovorili sve i da će argentinski napadač u narednim danima postati novi igrač Plavaca. Chelsea je pristao da plati preostalih devet miliona evra za pozajmicu do kraja sezone, te dodatnih 36 miliona evra da ga otkupe na leto.

Prema pisanju medija Higuaín bi u London trebao da doputuje već sutra kako bi prošao lekarske preglede, a ukoliko sve bude po planu mogao bi da debituje za Plavce već u četvrtak protiv Tottenhama.

Ipak, mediji na Apeninima preneli su danas da će Higuaín ići tek nakon sutrašnjeg meča protiv Genove. Ipak, nije poznato da li će biti u konkurenciji za ovaj meč ili će Rossoneri ipak pristati da ga puste na lekarske preglede u London.

Umesto njega na San Siro bi trebao da dođe napadač Genove, Krzysztof Piątek, ali i ovaj transfer sigurno neće biti ozvaničen pre utorka. Milan će ovog napadača platiti 35 miliona evra plus bonusi, a u suprotnom pravcu će i Alen Halilović.